Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Akcija "Ares": Uhapšeno 360 osoba širom Srbije VIDEO

16.07.2017. 10.54
12 0
Akcija "Ares": Uhapšeno 360 osoba širom Srbije VIDEO

Beograd -- Zbog više kriviènih dela policija je uhapsila 360 ljudi, dok je protiv još 202 osobe podneta krivièna prijava, izjavio je ministar Nebojša Stefanoviæ.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", rekao je Stefanoviæ na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji. Podnete su kriviène prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe, istakao je ministar policije.

"Neka od hapšenja su izvršena u Novom Sadu i Beogradu, a policija æe nastaviti ovu akciju i zaštititi bezbednost gradjana", rekao je Stefanoviæ.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su poèinili razlièita krivièna dela - neovlašæena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišæavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i muèenje, iznude, otmice, razbojništva, teške kraðe...

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ekstazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane, kao i da je oduzeto 29 pušaka, èetiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veæa kolièina novca, 19 vozila kao i više raèunara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznaèio je Stefanoviæ.

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0