Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Džang stigao u Srbiju, doèekala ga Maja Gojkoviæ FOTO

16.07.2017. 12.47
6 0
Džang stigao u Srbiju, doèekala ga Maja Gojkoviæ FOTO

Beograd -- Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deðiang sleteo je na aerodrom Nikola Tesla.

Na aerodromu gde ga je doèekala predsednica Narodne skupštine Maja Gojkoviæ.

Džang Deðiang boraviæe u trodnevnoj zvaniènoj poseti Srbiji, na poziv predsednice parlamenta Srbije Maje Gojkoviæ.

On je doèekan uz najviše poèasti, postrojenu gardu VS, a takoðe i tradicionalno poslužen sa pogaèom i solju.

Prireðen je i kulturno umetnièki program, gosta iz Kine doèekala su deca u narodnoj nošnji koja su nosila zastavice dve zemlje, a Džangu i njegovoj supruzi uruèila su i cveæe.

Gojkoviæ i Džang danas æe odati poèast žrtvama stradalim u NATO bombardovanu na mestu gde se nalazila kineska ambasada, posle èega æe biti prireðen sveèani doèek u Domu Narodne skupštine.

Teme razgovara biæe razvoj parlamentarne saradnje, unapreðenje politièkih i ekonomskih odnosa, uèešæe Srbije u inicijativama "Pojas i put" i formatu saradnja Kine i zemalja centralne i istoène Evrope (KINA-CIES).

U cilju daljeg jaèanja prijateljskih odnosa i parlamentarne saradnje, u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva koje dve države razvijaju, predsednici dva parlamenata potpisaæe Memorandum o razumevanju izmeðu Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine.

Drugog dana posete, u ponedeljak, 17. jula Džang æe se obratiti poslanicima na posebnoj sednici parlamenta, koju je tim povodom sazvala predsednica Skupštine Srbije.

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0