Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Donirali opremu za porodilište

17.07.2017. 08.37
7 0

NLB banka donirala je Odjeljenju porodilišta Opšte bolnice u Nikšići pulsni oksimetar, koji je u neonatologiji potreban kao skrining za rano otkrivanje srčanih mana kod novorođenčadi. Donirala su i sredstva za opremanje prostorije u kojoj boravi medicinko osoblje.

Donaciju je u prostorijama ove zdravstvene ustanove uručila vođa filijale NLB Banke u Nikšiću Vesna Marojević.

"Opremanjem prostorije u kojoj boravi medicinsko osoblje porodilišta u Nikšiću želimo obezbijediti dobar ambijent za obavljanje odgovornog i teškog posla, kao i kvalitetniju uslugu bebama i majkama. Nabavkom opreme za rano otkrivanje srčanih mana kod novorođenčadi kojima je odmah po rođenju potrebna dodatna pomoć, NLB Banka doprinosi pobjedi novog života i budućnosti ovog grada", saopštila je Marojević.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, Ilija Ašanin, zahvalio se na donacijama, uz ocjenu da je NLB Banka pomogla "da poboljšamo uslove rada na Odjeljenju porodilišta Opšte bolnice Nikšić, a time i uslove za dolazak na svijet naših najmlađih i najmilijih".

NLB Banka će i u narednom periodu kroz društveno odgovorne projekte nastaviti da pomaže opremanje i drugih porodilišta u Crnoj Gori.

Извор: rtcg.me

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0