Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Erdogan stigao u Beograd, Vučić ga dočekao, slede sastanci

10.10.2017. 06.37
24 0
Erdogan stigao u Beograd, Vučić ga dočekao, slede sastanci

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, kao članovi Vlade Srbije.

Erdogan će biti gost predsednika Vučića, a danas počinju zvanični razgovori.

Posle svečanog dočeka koji će mu biti priređen u Palati Srbija, dvojica predsednika će imati tet-a-tet razgovore, a uslediće i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, dva predsednika obratiće se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će učestvovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

Sutradan, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Poseta turskog predsednika dogovorena je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

- Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je za Tanjug da poseta Erdogana trasira put za ekonomsku, privrednu i trgovinsku saradnju između Turske i Srbije i podiže je na viši nivo.

Kako je dodao, to potvrđuje i dolazak 185 turskih privrednika zainteresovanih da ulažu u Srbiju.

Извор: vesti-online.com

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0