Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Kako da se izborite s holesterolom na prirodan način?

10.10.2017. 11.01
24 0
Kako da se izborite s holesterolom na prirodan način?

Ako ne želite da u jednom trenutku života postanete doslovno zavisni od ljekova za povišen holesterol, morate regulisati ishranu i redovno raditi analize krvi.

Pravilnim odabirom obroka u većini slučajeva možete regulisati odnos "dobrog" i "lošeg" holesterola i tako znatno smanjiti šansu od pojave mnogih kardiovaskularnih bolesti.

Ovsene pahuljice prepune su rastvorljivih vlakana, za koje je poznato da snižavaju nivo lošeg holesterola. Poželjno je da sami pravite svoju ovsenu kašu, jer instant varijante nemaju ni približno dovoljno vlakana.

Riba je bogata zdravim masnoćama i omega 3 masnim kiselinama, koje pomažu vašem tijelu da se izbori sa nagomilanim holesterolom. Vaše tijelo ne proizvodi omega-3 samo i zbog toga je neophodno da ga unosite kroz hranu ili suplementaciju.

Orašasti plodovi su idealna užina. U njima, kao i u ribi, nalaze se nezasićene masnoće, koje snižavaju nivo "lošeg" holesterola u ćelijama. Neki orašasti plodovi su bolji od drugih, ali su u umerenim količinama svi poželjni u ishrani.

Mahunarke su ubice holesterola, jer su prepune rastvorljivih vlakana, koja podstiču varenje i izbacivanje svih štetnih materija.

Svi znamo da je zeleniš dobar za vas, ali je naročito koristan u borbi protiv holesterola. Uz svaki obrok pojedite spanać ili salatu, a neka se na vašoj trpezi redovno nađu kelj i kupus.

Zeleno povrće prepuno je vitamina i minerala, kao i već pominjanih vlakana.

Avokado je bogat izvor zdravih masnoća i zato može biti vaš saveznik u borbi protiv holesterola.

Birajte zeleni čaj ili neku mješavinu biljnih čajeva namenjenu snižavanju holesterola. U pojedinim travama, kao i u zelenom čaju, nalaze se fitohemijski antioksidanti koji pomažu vašem tijelu da se izbori sa povišenim holesterolom, prenosi Greatist.

Извор: vijesti.me

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0