Čanak: Vučić držži reč, samo zlonamerni ne vide ššta je urađeno

23.11.2013. 15.01

65 0

Čanak je u intervjuu Tanjugu rekao i da je potpuno logično da je ova vlada učinila više od prošle, zato što su "oni koji čine aktuelnu vladu stajali na putu prošloj vladi da uradi ono što oni danas rade".

- Tako da smo, u stvari, u jednoj čudnovatoj situaciji - da upravo oni koji su se najviše borili protiv rešenja kosovskog pitanja na način na koji se sada dešava, evropskih integracija i svega drugog, odjedanput sve to sprovode mnogo brže i efikasnije od onih protiv kojih su se borili - rekao je Čanak.

On je dodao da nema mesta kritizerstvu, jer je činjenica da su mnoge stvari za koje se i Liga zalaže godinama urađene.

- To je nešto što bi samo neko zlonameran mogao da prenebregne - naglasio je Čanak.

On je istakao da će Liga podržati sve što je dobro za Vojvodinu i celu Srbiju, uključujući primenu briselskog sporazuma, put ka EU, borbu protiv korupcije. . . jer bi "najgora stvar u ovom trenutku bila krenuti u nešto, pa od toga odustati".

Upitan postoji li uopšte relevantna opozicija Srpskoj naprednoj stranci u Srbiji, Čanak je ukazao da je najveći protivnik SNS u ovom trenutku sama SNS, frakcijske borbe i "gomila novog čanstva", koje ne pristupa toj stranci zbog ideologije, već sa idejom da u jednom mandatu reši sva svoja egzistencijalna pitanja.

On procenjuje da je neminovan sukob "Vučićeve politike direktnog obračuna sa svima onima sa kojima do juče niko nije smeo da se kači i duboko konzervativinog koncepta osnivača naprednjaka i predsednika Srbije Tomislava Nikolića", čija se rusofilija, kako navodi, ogleda u potpuno nekritičkom odnosu prema ekonomskim intersima Srbije.

Prema njegovim rečima, oličenje te Nikolićeve politike je odnos prema ruskim partnerima u NIS-u i "njegova parafrazirana izjava da se ne treba šalom šaliti da se upšte postavlja pitanje šta se u stvari dogodilo sa NIS-om koji je poklonjen za 400 miliona nečega"

- A to što je učinjeno sa Naftagasom - događa se sa eksploatacijom rudnih bogatstava Vojvodine, gde se za samo 400 miliona nečega steklo pravo da se bez ikakve brige eksploatiše nafta iz Vojvodine, i onda to što košta dvadesetak dolara po mernoj jedinici nama prodaje za više od 100 dolara - naša rođena nafta - rekao je Čanak.

- Podsetiću da je kada se prošli put aktuelni predsednik Srbije kandidovao za predsednika jedno od njegovih obećanja bilo da će on lično da pregleda sve dokumente vezane za ubistvo i ubice Zorana Đinđića. On je hteo da pokaže time da će amnestirati one za koje se uveri da nisu počinili ovo ili ono.

Prema njegovim rečima, bilo kakva ideja o tome da se na bilo koji način ublažavaju kazne notornim ubicama značila bi još dublje propadanje Srbije nego što je sada.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...