Šešelj na predstavljanju knjiga promovisao optužbe i zatražio vanredne izbore

13.03.2015. 19.38

9 0

Šešelj na predstavljanju knjiga promovisao optužbe i zatražio vanredne izbore

Lider Srpske radiklane stranke Vojislav Šešelj ponovo je večeras u Novom Sadu optužio dr Zorana Đinđića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Ivicu Daćića za “zlodela koja su počinili sopstevnom narodu”.

- Đinđić je i devedesetih godina, ali i za vreme svoje premijerske pozicije bio povezan sa raznim kriminalcima. Godinama je sarađivao sa surčinskim klanom, pa su pripadnici ovog kriminalnog klana bili privilegovani za vreme njegove vladavine. Učestvovao u raznim krivičnim delima i otmicama - kazao je Šešelj i dodao: -Bog nikome ne oprašta. Na najveći srpski nacionalni praznik na Vidovdan izručio je Slobodana Miloševića haškom kazamatu gde su ga ubili- kazao je Šešelj čikajući Demokratsku stranku “ako sme da ga optuži i pokuša da opovrgne Đinđićeve tragove”.

Šešelj je Đinđića uporedio sa Josipom Brozom rekavši da između njih dvojice nema nikakve rezlike, jer su i jedan i drugi svoje političke protivnike slali u Hag.

- Najveću izdaju Đinđić je počinio kad je uhapsio Slobodana Miloševića i kada ga je na Vidovdan isporučio Hagu, zbog toga ga je stigla božija kazna - rekao je Šešelj i dodao da, iako se često nije slagao sa politikom Miloševića, mora priznati da se Milošević pred Haškim tribunalom pokazao kao junak.

Vojislav Šešelj izjavio je večeras da je SRS "krenula u akciju" da iznudi raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima još u toku ove godine.

Sešelj je na skupu na novosadskom Spensu, a povodom promocije njegovih knjiga napisanih tokom pritvora u Haškom tribunalu, rekao da su izlaz iz aktuelne krize u Srbiji jedino izbori na republičkom i na pokrajinskom nivou.

"(Bojana) Pajtićeva vlada u Vojvodini nije ni legalna ni legitimna, nije legalna jer je promenjen izborni sistem i zbog toga se odmah moraju raspisati novi izbori, a nije legitimna zato što je DS dobila neuporedivo manje glasova na poslednjim izborima u odnosu na prethodne, na osnovu kojih je na vlasti u Vojvodini", poručio je lider radikala.

On je kazao da su u “novije vreme gori izdajnici od dosmanlija su Tomislav Nikolić, Aleksandrar Vučić I Ivica Dačić”.

- Nikolić se kiti kupljenom diplomom a ne zna ni koji je fakultet završio. Dok se hvali da je ispite polagao za vreme pauza u Evropskom parlamentu gde je bio poslanik, navodno telefonski. Ništa manji izdajnik i zlotvor od njega nije Aleksandar Vučić. On po nalogu svojih poslodavaca sa zapada nakon što je sa Dačićem predao Kosmet sada pljačka penzionere i oglobio srpsku sirotinju, izdao - rekao je Šešelj na predstavljanju svojih knjiških dela u novosadskom Spensu.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...