Španci zaplenili pola tone kokaina

05.12.2013. 19.20

33 0

Španci zaplenili pola tone kokaina

Brod je plovio ka španskoj obali posle preuzimanja tovara droge kada mu je prišao brod španske ratne mornarice, na oko 500 nautičkih milja od Kanarskih ostrva, navelo je ministarstvo.

Jedan od mornara pokušao je da zapali brod i izbegne zaplenu narkotika, ali je policija uspela da se popne na brod gde je pronađen skriven kokain u pregradama u kabinama, dodaje se u saopštenju.

Uhapšena su dva francuska člana posade, a treći čovek, Sspanac, uhapšen je u Marbelji, na južnoj obali Španije, u okviru istrage koja se sprovodi zajedno s britanskom policijom.

Sva trojica su osumnjičena da pripadaju francusko-španskoj grupi specijalizovanoj za krijumčarenje kokaina iz južne Amerike za Evropu.

Sspanija je jedno od glavnih mesta ulaska droge iz Latinske Amerike u Evropu. Sspanska policija je tokom 2012. zaplenila više od dvadeset tona kokaina ili 41 odsto ukupnih zaplenjenih količina u Evropi te godine.

Novi Pazar -- U novopazarskoj kasarni "Rifat Burdžović Tršo" danas su otvorene prostorije za molitve pripadnika Druge brigade Kopnene vojske - kapela i mesdžid.

Beograd -- Nepoznati napadač napao je jutros člana Opštinskog veća opštine Čukarica I.Đ. u trenutku kada je, ispred kuće, ušao u svoj automobil i kretao na posao.

Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland objavio je večeras da će Francuska odmah vojno intervenisati u Centralnoafričkoj Republici i da će intervencija biti brza.

Beograd -- Tokom 10 godina rada srpskog Tužilaštva za ratne zločine, koje danas obeležava godišnjicu, na ukupno 1.200 godina zatvora osuđeno je 106 okrivljenih.

Kijev -- Nekoliko hiljada demonstranata i dalje je u centru Kijeva i biće tu, kako kažu, do novih izbora, jer je za pregovore sa Vladom Ukrajine kasno.

Kosovska Mitrovica -- Jedan pripadnik Kfora iz Maroka utopio se kada je vozilo te misije sletelo u reku Ibar s magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Raška, rečeno je u bolnici.

Sana -- Najmanje 52 osobe su danas ubijene, a 162 povređene u napadu na ministarstvo odbrane Jemena, saopštili su zvaničnici nacionalnog komiteta za bezbednost.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...