Ambasador Kirbi posetio bazu Kfora

13.03.2015. 22.57

8 0

Ambsador SAD u Srbiji Majkl Kirbi posetio je danas sedište Kfor-a u Prištini, gde je razgovarao sa komandantom mirovnih snaga italijanskim general-majorom Frančeskom Paolom Filjiuolom.

Tokom posete kampa "Film siti", američki ambasador Kirbi razmenio je sa italijanskim generalom mišljenje o mnogim pitanjima vezanim za najnoviji razvoj bezbednosne i socio-ekonomske situacije na Kosovu, navodi se u saopštenju Kfora.

Kirbi je istakao da je Kfor imao ključnu ulogu u nepristrastnom obezbeđivanju sigurnog okruženja u korist svih građana na Kosovu.

Takođe je istakao da srpske vlasti imaju visoko mišljenje o Kforu, kojeg smatraju glavnim elementom stabilnosti na Kosovu, kojom se pospešuje ukupna bezbednost na Balkanu.

Kirbi i Filjiuolo su ukazali i na pozitivan napredak postignut u saradnji između Kfora i drugih institucija koje doprinose bezbednosti u regionu.

Komandant Kfora izrazio je zahvalnost za doprinos i podršku SAD, podvukavši profesionalizam i posvećenost američkih vojnika od 1999.kao deo Kfora.

Trenutno pri Kforu ima 700 američkih vojnika, koji predvode multinacionalnu borbenu grupu sa sedištem u kampu "Bondstil", kao i snagama koje su deo štaba Kfora u Prištini.

Sastanaku u bazi Kfora prisustvovala je i ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson, navodi se u saopštenju na sajtu Kfora.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...