Bečki forum nagradio Đukanovića

23.11.2013. 16.16

28 0

Bečki forum nagradio Đukanovića

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović dobitnik je ovogodišnje nagrade Bečkog ekonomskog foruma, saopštila je crnogorska vlada.

Kako se navodi, nagrada se dođeljuje za doprinos ekonomskom razvoju na nacionalnom i regionalnom nivou.

Đukanović će biti i počasni govornik na Bečkom ekonomskom forumu, koji se održava naredna dva dana pod temom "Vizije i vizionari - ekonomija je motor".

Reč je o, kako se navodi, redovnom godišnjem skupu čiji je cilj promocija sveobuhvatnog dijaloga država članica sa ciljem snaženja međusobnog razumevanja, posebno u delu unapređenja društvene i ekonomske saradnje.

Forum će biti prilika za afirmaciju crnogorske politike dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje, kao uslova za unapređenje ekonomskih prilika u regionu, kao i za predstavljanje dosadašnjih uspeha Crne Gore u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, odaje se u saopštenju.

Prosečna zarada u Crnoj Gori je 475 evra i nedovoljna je da podmiri minimalne troškove četvoročlane porodice koji su u istom mesecu iznosili 800 evra.

Hrvatska Elektroprivreda snabdevanje predstavila je povoljniji model koji će korisnicima omogućiti da plaćaju struju sa popustom na cenu od 4,5 pa do 8 odsto.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...