BIA: Proverićemo sve o 15 dosijea

21.11.2013. 14.22

71 0

Beograd -- BIA je potvrdila da je dobila zahtev specijalnog tužioca da mu dostavi informacije o dosijeima koji su navodno kod bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića.

U službi je Novinskoj agenciji Beta rečeno da će na zahtev tužioca biti odgovoreno u najkraćem mogućem roku, uz napomenu da ne postoji zakonski rok do kada to treba da se učini.

Beograd -- Beogradska policija uhapsila je i, po nalogu zamenika javnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 časova inspektoru M.V. (61), osumnjičenom da je primao mito.

Pogorica -- Crnogorski premijer i lider DPS Milo Đukanović izjavio je da ta stranka želi da Vlada Crne Gore do kraja iskoristi mandat koji je dobila na izborima 2012.

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova niti dati saglasnost za njegovo članstvo u Ujedinjenim nacijama.

Beograd -- Premijer Ivica Dačić, povodom 18 godina od Dejtonskog sporazuma, podsetio je da je taj sporazum doneo mir u BiH i da bez njega ne bi postojala Republika Srpska.

Beograd -- Srbija neće jednostrano povući kontratužbu za genocid, ali je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Zagrebom o međusobnom povlačenju tužbi, kaže Dačić.

Priština -- Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji izjavio je u Prištini da će SAD nastaviti da podržavaju Kosovo.

Beograd -- Beogradski DS pita na osnovu čega i u kom svojstvu je bivši šef odbornika SNS-a Aleksandar Jovičić prisustvovao sastancima pojedinih članova privremenog veća.

Beograd -- Mišljenje Ministarstva pravde o slučaju pomilovanja Radomira Markovića ujedno je i stav Vlade i da je stvorena nepotrebna galama u javnosti, kaže Ivica Dačić.

Beograd -- Potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže za B92 da nema problema sa finansiranjem pravnog tima Srbije u procesu povodom međusobnih tužbi sa Hrvatskom za genocid.

Beograd -- Epidemiolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje saopštili su da je laboratorijski nalaz potvrdio dijagnozu salmoneloze kod četiri učenika OŠ "Drinka Pavlović".

Beograd -- Pilot Ivan Pantić, koji se oporavlja na VMA posle katapultiranja iz aviona prošle sedmice u blizini Mrčajevaca je dobro i sutra će biti upućen na kućno lečenje.

Beograd -- Skupštinski Kolegijum odbio da se ogradi i osudi izjavu šefa poslaničkog kluba SNS Zorana Babića da je, dok je bila na vlasti DS počinila genocid nad radnicima.

Bagdad -- U eksploziji kamiona bombe na jednoj pijaci na severoistoku Iraka poginula su 32 čoveka i ranjeno je 48 ljudi, saopštili su irački zvaničnici.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...