Bil Gejts pravi novu vrstu kondoma

24.11.2013. 11.23

33 0

Jedan broj američkih stručnjaka već radi na izradi finijih prezervativa, poput istraživavča sa američkog univerziteta u Oregonu koji rade na izradi ultratankog prezervativa od poliuretanskog polimera, preneo je švajcarski list 24 sata.

Međutim, pažnju fondacije Gejts skrenulo je istraživanje kalifornijskih laboratorija Apeks Medikal Tehnolodži iz San Dijega koje rade na izradi prezervativa od kolagenih vlakana dobijenih od junećih tetiva.

Stručnjaci iz San Dijega dobiće tako od Bil Gejtsa donaciju od milion evra za nastavak istraživanja koje će omogućiti korisnicima daleko veći užitak prilikom polnog odnosa jer je izrađen od finijeg i tanjeg materijala koji se prilagođava datom obliku i omogućava veću osetljivost.

Novi materijal neće više praviti alergijske reakcije na koži kao što je do sada bio slučaju sa prezervativima od veštačkih materijala.

Laboratorija koja se bavi ovim radom u eksperimentalnoj fazi biće snabdevana materijalom iz jedne kineske prodavnice hrane, ali će u slučaju otpočinjanja proizvodnje morati da se obrate velikim klanicama.

Porodica Šaćiri iz Pirota, već sedam decenija bavi se poslastičarskim zanatom, a porodičnu tradiciju naslediće i četvrta generacija koja ulazi u tajne tog posla.

Penzioner iz Engleske je u dobrotvorne svrhe sa instruktorom skočio iz aviona i uživao u skakanju sa padobranom, a sa sobom je poneo i pepeo preminule supruge.

Izraelski naučnici otkrili su vinski podrum star najmanje 3.700 godina u ruševinama palate Kanaanka i u njemu 40 keramičkih posuda istog proizvođača u kojima je nekada bilo uskladišteno oko 13 litara vina, javlja Time.

"Ključ uspeha je da u svemu slušate svoju suprugu", kaže Džon Betar kome su 102 godine, a koji će s 98-godišnjom suprugom En uskoro proslaviti 81. godišnjicu braka.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...