Botoks rešava i seksualne probleme

21.11.2013. 08.24

35 0

Botoks se koristi u svrhu uklanjanja bora i mladolikog izgleda, ali medicinski stručanjaci kažu da se koristi i u tretmanu žena koje pate od trajnog genitalnog poremaćaja (PGAD) zbog koga su uvek uzbuđene.

Ovaj stresni seksualni poremećaj uzrokuje sponatno, neželjeno i nekontrolirano uzbuđenje koje je nevezano za seksualne želje. Ono može da potraje satima, danima ili duže, pri čemu im orgazam pruža olakšanje na samo nekoliko sati.

Lekari u Turskoj uspešno su izlečili dve žene koristeći injekcije botoksa da bi blokirali leđni živac koji klitoris čini osetljivijim, piše portal Kliks.

Obe pacijentkinje su kazale da su simptomi smanjeni, pa se veruje da je taj poremećaj povezan upravo s tim nervom.

"Botoks redukuje električnu aktivnost u živcu tako da žena oseti olakšanje bez upale tog živca", rekao je dr Patrik Bovler, ekspert za botoks.

PGAD je prvi put opisan 2001. godine i nije poznat tačan broj žena koje pate od ovog poremećaja, jer se mnoge žene stide da zatraže pomoć.

Naučnici su razvili jednu vrstu neinvazivnoog testa sperme koji može da predividi da li su muškarci sa nedovoljnom količinom kvalitetnih spermatozioda ipak sposobni da postanu očevi uz pomoć neke od tehnika vantelesne oplodnje.

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine prihvatio je danas preporuku Pokrajinskog ombudsmana i omogućio da pratilac deteta koje se nalazi na bolničkom lečenju od sada može da bude jedan od roditelja, a ne samo majka.

U Srbiji je veoma nizak stepen testiranja na HIV i to mora da se promeni, rečeno je danas na konferenciji povodom početka prve Evropske nedelje testiranja "Pričaj o HIV-u - trestiraj se na HIV", koja će i u Srbiji biti obeležena brojnim akcijama.

Mistarka zdravlja Slavica Ðukić Ðanović izjavila je danas da je tokom preventivnih pregleda na karcinom dojke, koji traju nepunih godinu dana, karcinom otkriven kod 89 žena.

Mnogi ljudi smatraju da šetanjem ostvaruju minimum fizičkih aktivnosti na dnevnoj osnovi, ali je novo istraživanje pokazalo da je šetanje nedovoljno za povoljne rezultate na zdravlje.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...