Dačić: Velike štete za državu od krađe robnih rezervi

22.11.2013. 16.17

48 0

Dačić: Velike štete za državu od krađe robnih rezervi

- Koliko će istraga dalje obuhvatiti, videćemo. Ali to je deo onoga što je najavljeno i o čemu se pričalo i ranije, da su ustanovljene velike zloupotrebe i veliki problemi, bahatost i velika šteta za državu kada je reč o krađi robnih rezervi - rekao je Dačić

Dačić je novinarima u Batočini na pitanje da li se može očekivati još hapšenja povodom zloupotreba sa robnim rezervama rekao da je to jedan deo priče o lošoj kontroli stanja robnih rezervi na različitim mestima u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ustanovljeno je da nedostaje velika količina onih proizvoda koji bi trebalo da budu u skladištima preduzeća koja su određena da čuvaju te robne rezerve.

- Koliko će istraga dalje obuhvatiti, videćemo. Ali to je deo onoga što je najavljeno i o čemu se pričalo i ranije, da su ustanovljene velike zloupotrebe i veliki problemi, bahatost i velika šteta za državu kada je reč o krađi robnih rezervi – rekao je Dačić.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Somboru u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal lišili su slobode petoro ljudi zbog sumnje da su malverzacijama prilikom skladištenja merkantilne pšenice i kukuruza za robne rezerve oštetili bužet Srbije za 5,5 miliona evra.

Kako je saopšteno iz MUP-a, privedeni su M. U. (57), J. D. (50) i S. S (69) iz Novog Sada i S. K. (50) i A. S. (50) iz Sombora, a krivičnom prijavom obuhvaćeni su i B. M. (53) i G. M. (51) iz Sombora koji su u bekstvu.

Osumnjičeni B. M. i G. M. su, u periodu od 2005. do 2013. godine, bili ovlašćeni skladištari republičke Direkcije za robne rezerve za merkantilni kukuruz i merkantilnu pšenicu u količini od oko 20.000 tona, iako su njihovi skladišni kapaciteti bili 3.360 tona žitarica.

Извор: telegraf.rs

У категорију паге

Loading...