DF: SDP da sačuva političku čast i izađe iz vlasti

21.11.2013. 21.59

73 0

"Siguran sam da je Krivokapić i u Sjedinjenim Američkim Džavama, gdje trenutno boravi, a i od drugih zvaničnika međunarodne zajednice, dobio jasne signale"

Socijaldemokratska partija (SDP) treba da izađe iz Vlade i izazove nove parlamentarne izbore ukoliko želi da sačuva mininum političke časti, poručeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Politički direktor Demokratske partije socijalista, Tarzan Milošević, pozvao je SDP da obezbjede većinu glasova u Skupštini ako mogu, izglasaju skraćenje mandata Vladi i izazovu prijevremene parlamentarne izbore.

Poslanik DF, Slaven Radunović, smatra da je Milošević tim htio da ohrabri birače svoje stranke.

"Izjava Miloševića me podsjeća na priču o dječaku koji ide po mraku kroz šumu i pjeva kako se ne boji mraka. On je želio da ohrabri birače nakon dobrog uspjeha koji su imali na lokalnim izborima u nekoliko manjih gradova, kako je DPS moćan i da bi na eventualnim parlamentarnim izborima mogao da osvoji apsolutnu većinu", rekao je Radunović agenciji MINA.

On je naveo da su jedno izbori u tri opštine gdje DPS koncentriše svu svoju moć i, kako je rekao, koristi državne resurse na nezakonit način. "A drugo je kada su parlamentarni izbori u pitanju i kada svoju moć i mogućnost zloupotrebe mora da rasporedi na cijelu Crnu Goru".

On je rekao da će SDP, ukoliko nastupi samostalno ukoliko bude vanrednih parlamentarnih, imati podršku DF-a.

"Siguran sam da neće imati podršku samo DF-a, već i ostalih opozicionih partija jer mjesecima i godinama pozivamo SDP da, ukoliko želi da sačuva mininum političke časti treba da izađe iz Vlade i izazove nove izbore. Ovo što DPS poslednjih godina radi građanima je uvlačenje u dubiozu iz koje teško možemo izaći za ko zna koliko godina", kazao je Radunović.

Извор: vijesti.me

У категорију паге

Loading...