Dodik najavio sankcije roditeljima bošnjačkih učenika

20.11.2013. 22.08

34 0

Dodik najavio sankcije roditeljima bošnjačkih učenika

- Zakon o osnovnom obrazovanju postoji, a od ponedeljka, ukoliko se deca ne vrate u škole, nadležni organi RS će pokrenuti zakonom predviđenu aktivnost preduzimanja sankcija prema roditeljima. I to će se odnositi i na Srbe i na Hrvate i na Bošnjake - kazao je Dodik u Banjaluci.

Navodeći da "roditelji moraju da poštuju zakon i upute svoju decu u školu", on je kazao da to nije pretnja, već "molba i preporuka" da se deca vrate na nastavu, a ne da problem rešavaju protestima pred zgradom OHR-a u Sarajevu.

Dodik je optužio je Stranku demokratske akcije (SDA) da je "nepotrebno politizovala i zloupotrebila decu", navodeći da je bošnjački član Predsedništva BiH "čak kupio i šatore" da mogu da protestuju pred zgradom OHR-a u Sarajevu.

- Bakir Izetbegović je čak kupio i šatore da ti jadni ljudi mogu da protestuju pred OHR-om u Sarajevu, u naivnom uverenju da će izvršiti pritisak na OHR da natera RS da promeni već važeće propise - kazao je predsednik RS na konferenciji za novinare.

Dodik tvrdi da RS nije prekršila nijedan relevantan propis, dodavši da će stav institucija RS ostati nepromenjen.

On je još kazao da se problem nastave bošnjačkih učenika ne može rešavati u OHR-u.

- Čak i da OHR donese odluku, ona ne bi bila objavljena u Službenom glasniku RS i ne vredi da džabe stoje i smrzavaju se u Sarajevu - naglasio je Dodik.

On smatra da bošnjačka deca treba da se vrate u školu posle čega će se razgovarati i o uslovima izvođenja nastave. Dodik je naveo da je iz budžeta njegovog kabineta odobreno 15.000 evra da se popravi krov i sanitarni čvor u školi u Konjević Polju.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...