Država se povlači iz Kredi banke

20.11.2013. 16.18

36 0

Predsednik Izvršnog odbora te banke Alojz Kovše je na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba izjavio je da je trenutno 78 odsto vlasništva u banci pripada slovenačkoj Novoj KBM grupi, 12 odsto je u vlasništvu države, a 10 odsto pripada malim akcionarima.

Ugovorom kojim je Nova KBM preuzela kragujevačku Kredi banku predviđeno je da država zadrži udeo u vlasništvu banke tri godine, a da zatim ima pravo da se povuče, i taj period je sada istekao, rekao je on.

Kredi banka postala je 14. članica Nove KBM grupe iz Maribora u martu 2010. godine, pošto je ta grupa kupila paket akcija u vlasništvu Srbije.

Potpisan ugovor o izgradnji nove termoelektrane u Kostolcu snage 350 megavata i proširenju kapaciteta kopa Drmno sa devet na 12 miliona tona uglja godišnje.

Da li će kineski trgovci opet otvoriti radnje na koje su stavili katance posle najave Poreske uprave da će kontrolisati i njihovo poslovanje, još je neizvesno.

Srbija je uspela da dobije jednu milijardu dolara kredita od ukupno 3 po najpovoljnijim uslovima koje je Kina namenila za 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da je američki biznismen i investitor Donald Tramp zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije isplatilo je danas registrovanim poljoprivrednim proizvodjačima poslednju tranšu namenjenu podsticajima za biljnu proizvodnju.

Vojvođanska banka očekuje da ovu godinu završi sa profitom od 15 do 16 miliona evra, odnosno oko 1,8 milijardi dinara, izjavili su predstavnici te banke.

Ministar Velimir Ilić je ocenio da bez uređenog katastra Srbija ne može uspešno nastaviti proces evropskih integracija, ni obezbediti svoj uspešan razvoj.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...