Državljanka BiH ubila biznismena?

21.11.2013. 22.45

66 0

Sarajevo/Detroit -- Dijana Kilić iz Bosne i Hercegovine i Amerikanac Denijel Tomas osumnjičeni su za ubistvo američkog biznismena Džona Dalingera.

Tužilaštvo okruga Kent Kaunti u američkoj saveznoj državi Mičigen podiglo je optužnicu protiv Tomasa i Kilić koji se trenutno nalaze u pritvoru.

Dalinger je ubijen u oktobru u svojoj kući u Grand Rapidsu, a Kilić se danas predala tamošnjoj policiji.

Tomas, koji je višestruki počinitelj kaznenih dela, optužen je za ubistvo, zaveru sa namerom da počini oružanu pljačku, napad s predumišljajem i korišćenje vatrenog oružja, dok se Kilić sumnjiči za pokušaj oružane pljačke u istom slučaju.

Nakon što se danas predala policiji u Grand Rapidsu, državljanka BiH je prebačena u pritvor u Kent Kauntiju.

Sud je odredio pritvor 24-godišnjoj Dijani Kilić zbog opasnosti od mogućeg bega i povratka u Bosnu i Hercegovinu, navode američki mediji.

Njen advokat je kazao da je Dijana to mogla da uradi ranije da je htela da beži pred pravdom.

Beograd -- Dominik Stros-Kan trebalo bi ponovo u utorak da dođe u Beograd i da predoči državnom rukovodstvu svoje viđenje neophodnih ekonomskih poteza, pišu Novosti.

Vašington -- Karl Bilt kaže da se nada da će pregovori o članstvu Srbije u EU početi u decembru, ali da je još rano da se zna da li će se to tada i dogoditi.

Vašington -- Demokratska većina u američkom Senatu promenila je pravilo, koje je imalo tradiciju dugu 225 godina, za izbor sudija i funkcionera koje predloži predsednik SAD.

Riga -- Najmanje četiri osobe su poginule, a strahuje se da je oko 70 ljudi zatrpano kada se urušio krov supermarketa u Rigi, javljaju letonski mediji.

Novi Sad -- Na Trgu slobode u Novom Sadu večeras su paljene sveće u znak saučešća i poštovanja prema žrtvama tajfuna Haijan, koji je pogodio Filipine.

Priština -- Kosovska predsednica Atifete Jahjaga odlikovala je danas bivšeg pomoćnika državnog sekterata SAD Džejmsa Rubina predsedničkim ordenom za zasluge.

Vašington -- Novinari i fotoreporteri u Beloj kući optužili su vodeće zvaničnike američke administracije da namerno sprečavaju pristup predsedniku Baraku Obami.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...