Dragić mora da plati Dinkiću

21.11.2013. 10.46

80 0

Beograd -- Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu da biznismen Mile Dragić isplati lideru Ujedinjenih regiona Srbije Mladjanu Dinkiću 200.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Ujedinjenih regiona Srbije takva presuda je doneta na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, odnosno zbog neistinih optužbi da je Dinkić "pokušao pljačku vojne imovine i iz lične osvete izmislio aferu 'Pancir'".

Sud je takodje naložio Miletu Dragiću da o svom trošku ovu presudu objavi u dnevnim listovima "Blic" i "Večernje novosti", kao i da plati troškove spora, tvrdi URS.

Ove navode, dodaje se u saopštenju, Dragić je izneo u intervjuu dnevnom listu "Kurir" 4. jula 2007.

Kako ističu u URS-u slične navode i optužbe Dragić je nedavno ponovio u svojim javnim nastupima.

Vašington -- U Kongresu Sjedinjenih Američkih Država danas je inaugurisan crnogorski kokus, koji će promovisati evroatlantske ciljeve zvanične Podgorice.

Kijev -- Parlament Ukrajine izjasnio se protiv seta zakona koji bi omogućili da se bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, osuđena za korupciju, leči u inostranstvu.

Podgorica -- Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević založio se za bojkot svih državnih institucija i mirne demonstracije za fer izbora u Crnoj Gori.

Sankt Peterburg -- Sud u Sankt Peterburgu pustio je iz pritovra još troje aktivista Grinpisa, kako bi se sa slobode branili na suđenju koje ih očekuje zbog optužbi o pirateriji.

Peking -- Beba u istočnokineskoj oblasti Anhui, koju su lekari proglasili mrtvom, iznenada je zaplakala i sprečila da bude kremirana, prenela je kineska agencija Sinhua.

Beograd -- Šef poslanika SNS kaže da je jučerašnja izjava da je "DS napravila genocid otpuštanjem radnika" metafora, čiji je precizniji izraz "genocid nad radnim mestima".

Subotica -- Počela je sednica Skupštine grada Subotica na kojoj bi, prema najavama, trebalo da bude smenjen gradonačelnik Subotice Modest Dulić iz Demokratske stranke.

Džakarta -- Indonežanska vojska otkazala je dve vojne vežbe s Australijom jer je na snagu stupila odluka da s tom zemljom obustavlja saradnju zbog prisluškivanja.

Kosovska Mitrovica -- Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je, povodom odluke o prebacivanju glasačkih listića u Kosovo Polje, da je OEBS postupio ispravno.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...