DS: Vlast na Voždovcu bahata

20.11.2013. 20.26

79 0

Ta stranka, koja je u prethodne četiri godine bila opozicija na Voždovcu tvrdi i da " u tom periodu apsolutno ništa nije uradjeno" u toj beogradskoj opštini.

Funkcioner DS Vladimir Todorić je odbacio kritike naprednjaka da je opštini Voždovac u protekle četiri godine bio smanjen budžet zbog DS i bivšeg gradonačelnik Draga Djilasa.

"Odgovor DS na to je - koliko su sposobni, previše su i dobili", rekao je Todorić najavivši izlazaka DS na lokalne izbore na Voždovcu koji su zakazani za 15.decembar.

Todorić je na konferenciji za novinare rekao i da su svim gradskim opštinama budžeti bili proporcionalno smanjivani zbog ekonomske krize, a da vožzdovačka lokalna vlast nije imala ni projekte ni ideje.

Funkcioner DS je naveo i da beogradski naprednjaci za "nesposobnost i bahatost" okrivljuje DS i bivšeg gradonačelniak Dragana Djilasa.

"Opštinska vlast na Voždovcu predstavlaj paradigmu bahatosti, nesposobnosti neradu i lenjosti na republičkom nivou", rekao je on reagujući na jučerašnjue saopštenje Gradskog odbora SNS.

Todorić je rekao i da u protekle četiri godine voždovačka lokalna vlast nije imala nijednu ideju i nikakav program kao i da nije uradjen nijedan park,sanirana škola...

On je, u sklopu predizborne kampanje naveo i da se DS zalaže za transparentnost u radu javne uprave i objavljivanje svih dozvola, uključujući i gradjevinske na opštinskom sajtu kao i izgradnju Urbanog centra za mlade.

Srpska napredna stranka, juče se u okviru kampanje za lokalne izbore na Voždovcu založila za decentralizaciju vlasti i veći opštinski budžet iz koga će biti finansiran Humanitarni fond.

Gradski odbor te stranke je ukazao i da su "zbog samovolje Djilasa i DS, opštine koje su 15 puta manje od opštine Voždovac, imale pet puta veći budžet".

Predsednik opštine Voždovac i prvi na listi SNS za izbore u toj opštini Dragan Vukanić odbacio je kritike DS, nazivajući ih "neistinama i izmišljotinama".

Vašington -- SAD i Avganistan usaglasili su konačan tekst bilateralnog bezbednosnog sporazuma kojim će biti regulisano prisustvo američkih snaga u Avganistanu, izjavio Keri.

Ženeva -- Plenarni sastanak Irana i velikih sila o nuklearnom programu Teherana završio se posle deset minuta u sedištu UN u Ženevi, izjavili diplomatski izvori.

Strazbur -- Trogodišnja Vitoria Cerioli je najmlađa parlamentarka na svetu. Njena mama, italijanska poslanica u Parlamentu EU, dovodi je na posao od njenih mesec i po.

Vašington -- Komisija za praćanje ekonomskih odnosa SAD i Kine ocenila da kineske vlasti koriste sajber špijunažu protiv Amerike, usmerenu na vladu SAD i privatne kompanije.

Pariz -- Francuska policija uhapsila je danas muškarca koji fizički veoma liči na naoružanu osobu osumnjičenu da je nedavno izvršila nekoliko napada u Parizu.

Bukurešt -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je zlatnom medaljom rumunskog univerzitetskog profesora doktora, člana Rumunske akademije Eudjena Simiona.

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama, zajedno sa sa suprugom Mišel, bivšim predsednikom Bilom Klintonom i njegovom suprugom Hilari posetio je grob Džona Kenedija.

Beograd -- Bivša predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić kritikovala aktuelnog predsednika USS što sednice ovog najvišeg suda u državi drži zatvorene za javnost.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...