Dušan Petrović: Bler je dobra ideja Vlade Srbije

14.03.2015. 06.44

7 0

Dušan Petrović: Bler je dobra ideja Vlade Srbije

Prozapadna opozicija u Srbiji treba da pronađe tačke za zajedničku politiku i da uspostavi akciono jedinstvo, kaže lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

Na sutrašnjem skupu njegova stranka će birati rukovodstvo, a Petrović za „Blic“ navodi da očekuje da Skupština podrži politiku istinske samouprave i regionalizma i ekonomski program razvoja Srbije u šest tačaka, koji predlaže.

- Da zaposlimo Srbiju. Promena poljoprivredne politike i povećanje agrarnog budžeta, ulazak u projekat navodnjavanja milion hektara poljoprivrednog zemljišta, projekat masovne proizvodnje bio-mase, pokretanje građevinarstva kroz projekat izolovanja 1,5 miliona kuća i stanova, sprovođenje strategije rudarstva i unapređenje i modernizacija pančevačke rafinerije. Temelj istinske samouprave je plan za stvaranje prilike da građani u selima i gradskim kvartovima mogu, neposredno, da odlučuju o javnim poslovima, a za početak o tome na šta će se trošiti porez na imovinu.

- Mislim da je to dobra ideja. Videćemo da li Vlada ima snage da je realizuje.

Na koga ste mislili kada ste pozvali na okupljanje prozapadne opozicije i postoji li neki uslov za to?

- Mislim na celokupnu parlamentarnu opoziciju i onaj deo opozicije van Skupštine, koji ima cilj da zemlja što pre uđe u EU. Što pre napravimo akciono jedinstvo, toliko brzo ćemo se izboriti sa tabloidizacijom javnog života, koja ruinira Srbiju.

- To bi takođe mogla da bude dobra stvar. Očekujem da brzo vidimo jasan plan državne i ekonomske politike. Onda ćemo moći da pronađemo zajedničke tačke politike, koja će biti alternativa politici Vlade Srbije.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...