Evo kako fotošop promeni žene

06.12.2013. 12.46

35 0

Evo kako fotošop promeni žene

Džin Kilburn se godinama bori protiv nerealnih slika žena koje nas gledaju s raznih plakata, naslovnica časopisa i ekrana, a imaju izuzetno štetan uticaj na obične žene širom sveta. Ona upozorava na sve veći problem izgladnjivanja koje vodi do anoreksije, ekstremnog koraka na koji se danas odlučuje sve više žena kako bi izgledale poput svojih idola sa filmskog platna i modne piste.

Međutim, ono što gotovo sve zaboravljaju (zajedno s muškarcima, koji od njih takav izgled očekuju) jeste činjenica da su gotovo svi modeli i manekenke na fotografijama kompjuterski ulepšane uz pomoć fotošopa i premazane slojevima šminke kako bi se ispravili "nedostaci" poput bora, nabora, strija, ožiljaka i sličnih najnormalnijih pojava na ljudskom telu.

Kilburnova tvrdi kako niko ne izgleda kao Sindi Kraford na naslovnici nekog časopisa, pa čak ni sama ona, a tu tezu je podržala i manekenka.

Pogledajte u sledećem video snimku kako mediji mogu da promene ljudska očekivanja, tražnju, ukus i prioritete, prema viđenju Džin Kilburn.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...