Hodžaj: Kosovo u UN cilj za 2014.

21.11.2013. 12.17

82 0

Priština -- Prioritet kosovske diplomatije u 2014. godini je pronalaženje najlakšeg načina za prijem Kosova u Ujedinjene nacije, izjavio je šef diplomatije Enver Hodžaj.

Hodžaj, kako prenosi "Koha ditore" je podnoseći izveštaj skupštinskoj Komisiji za spoljne poslove rekao da je predvidjeno da Priština u prvoj polovini 2014. godine preda zahtev za članstvo u dve do tri agencije UN ali nije naveo o kojim se agencijama radi.

Rezolucija 1244 SB UN o Kosovu je "mrtva" , rekao je Hodžaj, dodajući da bi zemlje partneri Kosova zajedno sa kosovskom vladom i skupštinom trebalo da naprave strategiju za članstvo Kosova u UN.

On je naveo i da je napravljena "studija o izvodljivosti" koja sadrži detalje puta ka članstvu Kosova u UN.

Na pitanje predsednika Komisije za spoljne poslove Albina Kurtija šta se dešava sa kosovskim ambasadorom u Albaniji Sulejmanom Seljimijem, koji je u pritvoru od maja ove godine, Hodžaj je rekao da će Seljimi primati platu ambasadora dok se ne dokaže da je kriv za dela za koja se optužuje.

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa predstavnicima nemačkog Parlamenta povodom stipendija za kandidate iz Srbije.

Beograd -- Poslanici su danas, u delu sednice predviđene za to, postavljali pitanja o izdavanju univerzitetskih diploma, pretnjama frontmenu Riblje čorbe, niklu...

Beograd -- DS zatražila da se šef poslanika SNS Zoran Babić javno izvini žrtvama genocida, građanima Srbije i DS zbog izjave da su demokrate počinile genocid na radnicima.

Beograd -- Političku scenu potresa novi obračun između vlasti i opozicije zbog optužbe SNS-a da je DS dok je bila na vlasti "počinile genocid nad radnicima u Srbiji".

Beograd -- Poslanica DHSS-a Olgica Batić izjavila je da bi otvaranje dosijea državne bezbednosti iz 90-ih pokazalo sva zla koja je činio tadašnji režim.

Beograd -- Članica privremenog veća Beograda Tatjana Pašić kaže da je "vrhunac demagogije" informacija da su svi članovi tog tela osim nje odriču naknade za rad.

Beograd -- Lider radikala Vojislav Šešelj predao je danas podnesak Haškom tribunalu u kom traži oslobađanje i nadoknadu štete za godine provedene u pritvoru, javlja Fonet.

Ankara -- Turska policija je zaustavila muškarca u blizini kancelarije turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, zbog sumnje da je naoružan eksplozivnom napravom.

Beograd -- Privremeno veće Beograda održava sastanke sa direktorima javnih preduzeća. Na sednici veća je ranije odlučeno da svi, osim članice iz DS rade bez nadoknade.

Beograd -- BIA je potvrdila da je dobila zahtev specijalnog tužioca da mu dostavi informacije o dosijeima koji su navodno kod bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića,

Beograd -- Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu da biznismen Mile Dragić isplati lideru Ujedinjenih regiona Srbije Mladjanu Dinkiću 200.000 dinara.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...