Hormon za dojenje utiče i na seksualnu želju muškarca

21.11.2013. 19.41

19 0

Hormon za dojenje utiče i na seksualnu želju muškarca

Muškarci koji imaju slabu želju za seksom možda imaju niži nivo hormona, koji se inače povezuje s dojenjem.

Švajcarska ima najveći broj medicinskih sestara i psihijatara u odnosu na broj stanovnika, pokazalo je istraživanje OECD-a koje se bavilo stanjem u zdravstvu u zemljama članicama ove organizacije.

Naučnici su razvili jednu vrstu neinvazivnoog testa sperme koji može da predividi da li su muškarci sa nedovoljnom količinom kvalitetnih spermatozioda ipak sposobni da postanu očevi uz pomoć neke od tehnika vantelesne oplodnje.

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine prihvatio je danas preporuku Pokrajinskog ombudsmana i omogućio da pratilac deteta koje se nalazi na bolničkom lečenju od sada može da bude jedan od roditelja, a ne samo majka.

U Srbiji je veoma nizak stepen testiranja na HIV i to mora da se promeni, rečeno je danas na konferenciji povodom početka prve Evropske nedelje testiranja "Pričaj o HIV-u - trestiraj se na HIV", koja će i u Srbiji biti obeležena brojnim akcijama.

Mistarka zdravlja Slavica Ðukić Ðanović izjavila je danas da je tokom preventivnih pregleda na karcinom dojke, koji traju nepunih godinu dana, karcinom otkriven kod 89 žena.

Mnogi ljudi smatraju da šetanjem ostvaruju minimum fizičkih aktivnosti na dnevnoj osnovi, ali je novo istraživanje pokazalo da je šetanje nedovoljno za povoljne rezultate na zdravlje.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...