I Svetska banka pomaže Filipinima

23.11.2013. 11.09

35 0

I Svetska banka pomaže Filipinima

Manila -- Svetska banka dodeliće pomoć od milijardu dolara Filipinima, koje je početkom novembra pogodio razorni tajfun i odneo 5.209 ljudskih života.

Svetska banka je saopštila da će ovoj zemlji pacifičkog arhipelaga dodeliti finansijsku pomoć od 500 miliona dolara za pomoć ugroženom stanovništvu posle najrazornije elementarne nepogode u istoriji ove države, preneo je AFP.

Dodatnih 480 miliona dolara biće namenjeno za obnovu puteva, škola i klinika kao i za izgradnju novih vodovodnih mreža, dodaje se u saopštenju Svetske banke.

Berlin -- EU treba da razgovara sa Rusijom da osigura da istočni susedi EU ne trpe politički pritisak biranja prijateljstva sa Zapadom ili Moskvom, kaže Angela Merkel.

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović najavio je da će preispitati jesu li tajne službe zakazale nedavno na obeležavanju Dana sećanja na žrtvu Vukovara.

Riga -- U Letoniji je počela trodnevna žalost zbog pogibije najmanje 52 osobe prilikom rušenja krova supermarketa u Rigi, dok spasilačke ekipe pretražuju ruševine.

Kairo -- Turski ambasador u Kairu smatra se nepoželjnom osobom i od njega će biti zatraženo da napusti Egipat zbog stalnog "mešanja" Turske u unutrašnja pitanja Egipta.

Teheran -- I dalje postoje dva ili tri tačke oko kojih se Iran i velike sile ne slažu u rešavanju iranskog nuklearnog pitanja, rekao je iranski pregovarač Abas Aragči.

Beograd -- Posle podizanja optužnice protiv Prvoslava Davinića, on tvrdi da Tužilaštvo vrši pravno nasilje nad njim jer je, kako kaže, zbog tog slučaja već oslobođen.

Bangkok -- Tajlandska policija pronašla je sedmogodišnjeg dečaka iz Mjanmara koji je sam plakao na autobuskoj stanici sa skoro 10.000 pilula metamfetamina u rancu.

Peking -- Oko 18.000 ljudi evkuisano je iz kineskog obalskog grada Ćingdao posle eksplozije naftovoda u kome je poginulo najmanje 47 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Beograd -- U Beogradu se noćas dogodio jedan saobraćajni udes u kome su povređene dve osobe, izjavila je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...