I trogodišnjaci vole da grickaju ispred televizora

30.11.2013. 16.00

20 0

I trogodišnjaci vole da grickaju ispred televizora

Deca mlađa od tri godine često jedu ispred malog ekrana i to jela koja nisu za njihov uzrast, prenele su u subotu francuske televizije.

Prema sprovedenoj anketi, deca mlađa od tri godine vole da jedu ispred TV ekrana, a stručnjaci navode da to uopšte nije dobro jer dete tada nema osećaj za ukus i miris hrane i jede se mehanički.

Naučnici su uvideli da deca tada jedu kaloričniju hranu, bez uživanja u obroku.

Dete koje je dovoljno veliko posle obroka može da uzme nešto što jedu samo roditelji, kao što je poneki pomfrit, ostatak parčeta pice i grickalice.

Broj smrtnih slučajeva tokom pandemije svinjskog gripa 2009. možda je bio 10 puta veći, nego što je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenjivala, pokazala je nova studija objavljena u žurnalu PLOS Medicine.

Dolazi sezona praznika kada obično jedemo i pijemo više nego što to činimo tokom ostatka godine. Naučnici iz Singapura sada tvrde da će proizvesti lizalicu koja će nam umanjiti želju za hranom.

Doktor Nebojša Tasić, predsednik Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga (HISPA) i idejni tvorac ove organizacije, govori o značaju prevencije ovih bolesti i riziku dobijanja kojih ni sami nismo svesni.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...