Il Divo donosi dašak Brodveja u Beograd

22.11.2013. 11.20

72 0

Slavna klasično-pop grupa Il Divo nastupiće po treći put u Beogradu, 24. septembra 2014. godine u Kombank areni, kada će predstaviti novi album "A Musical Affair" inspirisan muzikom sa Brodveja.

"Raskošni operski glasovi protekle noći dva sata su odzvanjali punom Kombank Arenom, mameći publici i suze i smeh, ostavljajući ih u nadi da će čuveni četverac Il Divo uskoro ponovo doći u Beograd".

Tako smo pisali pre nešto više od godinu dana, kada je sastav Il Divo održao svoj drugi koncert u Beogradu. Ko čeka taj i dočeka, pa će tako za manje od godinu dana domaća publika još jednom uživati u odličnim glasovima i izvanrednom nastupu ovih pevača.

Posle uspešnih koncerata u njujorškom pozorištu “Marquis” Il Divo, klasična crossover grupa koja je oborila sve rekorde prodaje i iza sebe ima više od 26 miliona prodatih albuma, donosi nove nastupe pod nazivom 'Il Divo – A Musical Affair: Najpopularnije pesme sa Brodveja uživo'” u dvorane širom sveta tokom 2014. godine.

Album “A Musical Affair” prikazuje romantično i emocionalno izvođenje pravih klasika kao što su “Some Enchanted Evening”, “Bring Him Home”, “Tonight”, i mnogih drugih, na njihov jedinstven, upečatljiv nacin. Il Divo je ove popularne i obožavane pesme, doneo u novim aranžmanima a u izvođenjima pridružuju im se i poznati brodvejski pevači. Ovi vrhunski muzičari iskazali su svoj talenat u pesmama kao što su “Music of the Night” (duet sa Barbrom Strejsend), “All I Ask Of You” (duet sa Kristin Kenovet), “Memory” (duet sa Nikol Šerzinger) i “Can You Feel The Love Tonight” (duet sa Heder Hedli).

"A Musical Affair" je njihov šesti studijski album i prva kompilacija sa pesmama iz čuvenih brodvejskih mjuzikala kao što su "Fantom iz opere", "Karusel" i "Priče sa zapadne strane", a na njemu se nalaze i dueti sa zvezdama kao sto su Barbra Strejsend, Nikol Šerzinger, Kristin Kenovet, Heder Hedli i Miajkl Bol.

Povodom novog albuma, Urs Bahler je izjavio: "Bilo je vrlo inspirativno raditi na takvim legendarnim pesmama iz sveta brodvejskih mjuzikala za naš novi album i nestrpljivi smo da počnemo da ih izvodimo u svom stilu pred našim fanovima širom sveta."

Po prvi put u karijeri, Il Divo je nedavno nastupao na brodvejskoj pozornici. Na koncertima su se smenjivale najpoznatije pesme iz brodvejskih mjuzikala kojima su lične pečate dali Karlos, Dejvid, Urs i Sebastien. Kao specijalna gošća, pridružila im se Heder Hedli, jedna od trenutno najpoznatijih pevačica Brodveja.

Članovima kvarteta mjuzikli nisu nepoznati. Karlos je glumio u “Jadnicima” u Španiji 1993, a Dejvid je glumio Rodolfa u brodvejskoj postavi "Boema" 2003, koja je čak sedam puta bila nominovana za prestižnu nagradu Toni.

Novi šou je razvio Brajan Birk, dugogodišnji saradnik grupe "Il Divo" i umetnički direktor koji je zaslužan i za seriju nastupa La Reve i Selion Dion u Las Vegasu, kao i Eltona Džona, Roda Stjuarta i grupe The Killers.

Prodaja karata za koncert počinje od 26.11.2013, a više detalja o ulaznicama biće objavljene uskoro.

Džez orkestar Radio televizije Srbije Big bend proslaviće sutra uveče u Domu sindikata 65 godina postojanja slavljeničkim retrospektivnim koncertom na kome će nastupiti sa brojnim gostima, nekadašnjim članovima Big benda.

Jugokoncert muzičkom agentu Martinasu Kevišasu i njegovoj firmi "Riversajd mjuzik" (RiversideMusic) sa sedištem na Kipru nije isplatio celokupni obećani iznos i on ima apsolutno pravo da nas tuži, izjavio je v.d. Jugokoncerta Boško Radojković.

Muzički agent Martinas Kevišas tuži našu koncertnu kuću zbog duga od 122.500 evra za tri inostrana nastupa organizovana u Beogradu od 2010. do 2012. godine.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...