Imenovan medicinski tim za Mladića

03.12.2013. 21.03

34 0

Hag -- Haški tribunal imenovao je tri medicinska stručnjaka da pregledaju ratnog komandanta Vojske RS Ratka Mladića i utvrde njegovo zdravstveno stanje.

Dr Gerg Holanders, kardiolog iz Belgije, podneće drugi izveštaj uz konsultacije sa neurologom.

Profesor dr Patrik Gras, neurolog iz Belgije, podneće svoj izveštaj uz konsultacije sa kardiologom.

Optužnica Mladića (70) tereti za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, 1992-95.

Beograd -- Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević smatra da je fizički moguće da prva međuvladina konferencija bude održana u poslednjim danima ove godine.

Moskva -- Sud u Moskvi osudio je trojicu napadača na umetničkog direktora baleta "Boljšoj teatra" Sergeja Filina zatvorskim kaznama u trajanju od četiri do deset godina.

Beograd -- Dragomir Karić svečano je preuzeo dužnost počasnog konzula Belorusije u Beogradu, a prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i druge zvanice.

Rejkjavik -- Island, zemlja sa 322.000 stanovnika, ima jednu od najnižih stopa kriminala na svetu, a red na ostrvu obezbeđuje tek nešto više od 600 policajaca.

Beograd -- Direktor policije RS Gojko Vasić predao je direktoru policije Srbije Miloradu Veljoviću predsedavanje Asocijacijom šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPKA).

Solun -- Stanovnici Soluna i članovi levičarskih grupa održali su protestni skup i šetnju u tom gradu na severu Grčke zbog smrti 13-godišnje devojčice srpskog porekla.

Kijev -- Premijer Ukrajine Mikola Azarov izjavio je da je spreman da razgovara sa demonstrantima koji protestuju zbog toga što nije potpisan ključni sporazum sa EU.

Novi Sad -- Novosadski odbor SNS izneo optužbe za pokušaje finansijskih malverzacija na račun Bojana Pajtića i DS, u vezi sa izgradnjom "Kamenice 2". DS najavljuje tužbu.

Beograd -- RRA izrekla opomenu Radiju B92 zbog toga što je u emisiji Mentalno razgibavanje narušeno dostojanstvo ličnosti i funkcije predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Beograd -- Glumac Sergej Trifunović najavio je da će se Humanitarni fond za lečenje dece u inostranstvu, za čije se otvaranje intenzivno zalaže, zvati "Naša deca".

Boston -- Onjango Obama, ujak američkog predsednika Baraka Obame, pojaviće se pred imigracionim vlastima SAD u procesu deportacije koji se protiv njega vodi.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...