JAR: Osam radnika ubio grom

22.11.2013. 07.58

49 0

Johanesburg -- Osam građevinskih radnika je poginulo kad je grom pogodio njihov šator u gradu Emalaleni severoistočno od Johanesburga, saopštila je južnoafrička policija.

"U šatoru je bilo 14 ljudi kad ga je pogodio grom. Osam njih je poginulo, dok su preostala šestorica prebačeni u bolnicu", izjavio je portparol policije južnoafričke provincije Mpumalanga, a prenela agencija Frans Pres.

Zvaničnici navode da su radnici radili na izgradnji kancelarijskog kompleksa u gradu Emalaleni, a sumnja se da je njihov poslodavac, jedna privatna građevinska firma, podigla šator za radnike kao privremeni vid smeštaja.

Radnici su u tom malom šatoru bez vode i kanalizacije boravili poslednjih šest meseci. U Južnoafričkoj Republici je grmljavina tokom letnje kišne sezone gotovo svakodnevna pojava.

Riga -- Najmanje 21 osoba je poginula, među njima i tri vatrogasca, prilikom rušenja velikog dela krova u jednom supermarketu u glavnom gradu Letonije, Rigi.

Beograd -- U Beogradu su se protekle noći dogodile četiri saobraćajne nesreće u kojima je povređeno osam osoba. Težak udes kod Krnjaševca, jedan pad sa visine.

Beograd -- U Novom Sadu i Somboru privodi se 5 osoba zbog sumnje da su oštetili državu malverzacijama pri skladištenju merkatilne pšenice i kukuruza za robne rezerve.

Pjongjang -- Severna Koreja je obeležila godišnjicu granatiranja južnokorejskog pograničnog ostrva upućivanjem pretnje da će predsedničku kancelariju u Seulu zasuti vatrom.

Johanesburg -- U sudaru autobusa i automobila u Južnoafričkoj Republici poginulo je najmanje 11 ljudi, dok ih je više povredjeno, saopštila je danas lokalna policija.

Peking -- Sud u provinciji Đilin na severoistoku Kine je osudio bivšeg podpredsednika upravnog odbora državne kompanijeLua Ćjendunga na doživotnu robiju zbog mita.

Beograd -- U SNS ne postoji nezadovoljstvo stranačkih kadrova zbog postavljanja ličnosti koje nisu članovi SNS na određene funkcije, kaže potpredsednik SNS Goran Knežević.

Beograd -- Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji boraviće u Beogradu, gde će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...