Kada vas i pahulja snega može ubiti

25.11.2013. 15.45

33 0

Kada vas i pahulja snega može ubiti

Bernard Vord je razvio bizarnu alergiju na hladnoću usled koje bi i jedna jedina pahulja snega mogla da ga ubije.

Dr Mirjana Gajić Veljić o razlozima porasta dermatitisa, od kojih je najprisutniji ekcem kod dece. Roditelji ne bi trebalo da zanemare pojavu čak i blagog crvenila i suvoću kože, kao ni osećaj svraba i peckanja.

Svake godine kada stigne zima mnogi strahuju od moguće zaraze gripom. Međutim, da li ste se ikada zapitali kako zaista izgleda životni ciklus tog virusa i šta se događa telu?

Poslednju deceniju priča o koksaki virusima postala je deo našeg svakodnevnog života. Skoro pa svako od nas zna za priču nekoga ko je oboleo od ovog virusa i to je obično situacija u kojoj je virus otkriven kasno, kada je već napravio štetu u organizmu.

Nadutost posle jela i osećaj da hrana "poput kamena" stoji u želucu, osećaj težine posle kaloričnih masnih obroka, mučnina ili opstipacija, samo su deo brojnih simptoma lošeg varenja od kojih pati veliki broj ljudi.

Demencija je stečeno, postojano stanje globalnog opadanja kognitivnih funkcija, udruženo sa izmenama ličnosti dovoljnog stepena da kompromituje profesionalnu aktivnost i socijalne relacije bolesnika. Alchajmerova bolest je najčešća vrsta demencije i spada u grupu degenerativnih demencija.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...