Kako sačuvati zdravu kožu zimi?

06.12.2013. 14.15

33 0

Kako sačuvati zdravu kožu zimi?

Evo nekih načina kako da pripremite kožu za zimu i pomoću kojih će vam ona uvek biti hidrirana

Kako se menjaju sezone tako treba da se promeni i nega kože koja odgovara vremenu, naročito zimi. Evo nekih načina kako da pripremite kožu za zimu i pomoću kojih će vam ona uvek biti hidrirana.

Pomoću pilinga se otklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čineći je glatkom i blistavijom. Važno je međutim da ne radite piling tako često kako ne biste iziritirali kožu. Dva puta nedeljno je sasvim dovoljno.

Tokom zimskih meseci, koža ima tendenciju da bude suva, a suvo ulje je idealno rešenje jer se brzo upija i daje vašoj koži lep i zdrav sjaj. Najbolje je naneti ga posle kupanja ili umivanja.

Tokom zime se javlja problem ispucalih i suvih usana. Zato sa sobom uvek treba da nosite labelo koje ćete često nanositi.

Unošenje dosta tečnosti je važno tokom cele godine, a naročito u toku zime. Ispijanje vode tokom zime je glavni način na koji se vaše telo hidrira, a samim tim i koža.

Na stopalima se nalazi najtanji sloj kože i ponekada je teško održavati ih hidriranim. Posvećivanje dodatne pažnje stopalima u toku zime je od velikog značaja da ona budu zdrava i lepa.

Извор: kurir-info.rs

У категорију паге

Loading...