Kenedijev rođak pušten uz kauciju, čeka novo suđenje za ubistvo

21.11.2013. 22.45

77 0

Skakel (53) osuđen je 2002. za ubistvo komšinice Marta Mokslej kada su oboje imali po 15 godina. Ona je pronađena mrtva u oktobru 1975 u Grinviču, u Konektikatu kada je njeno beživotno telo pronađeno ispod drveta posle partija povodom Noći veštica u Skakelovom domu u Bel Hevenu.

Nije bilo svedoka ubistava, niti jasnih forenzičkih dokaza da je to Skakel počinio, dodaje AFP.

Skakel je odslužio 11 od 20 godina robije, kada je sudija prošlog meseca, iznenada, ukinuo presudu i naložio novo suđenje, pošto je zaključio da je njegov advokat tokom suđenja bio neefikasan, dodaje Rojters.

Kenedijev rođak se danas pojavio pred sudom u Stamfordu, u američkoj državi Konektikat gde mu je sudija Geri Vajt odredio kauciju od 1,2 miliona dolara i pušten je da se brani sa slobode do suđenja.

"Bavimo se sa dve tragedije. Prva je smrt Marte Mokslej. Druga je u Višem sudu, gde se Majkl Skakel vezuje za zločin koji nije počinio. Nadamo se da je ovo početak njegove sigurne slobode", rekao je njegov advokat Hubert Santos novinarima.

Skakel nije komentarisao, tek, odobreno pravo da se brani sa slobode, mada je sudija naveo da Skakel ne sme da napusti Konektikat i da mora da nosi GPS uređaj za praćenje, dok se nalazi na slobodu uz kauciju.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...