Komesar SE za ljudska prava sledeće nedelje u Srbiji

13.03.2015. 19.06

9 0

Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks dolazi sledeće nedelje u višednevnu zvaničnu posetu Srbiji tokom koje će se sastati sa državnim zvaničnicima, predstavnicima medija, međunarodne zajednice i civilnog sektora.

Komesar će boraviti u Srbiji od 16. do 20. marta kako bi procenio situaciju u oblasti ljudskih prava, sa posebnim osvrtom na tranzicionu pravdu, borbu protiv diskriminacije i slobodu medija, kaže se u saopštenju Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Muižnieks će se, kako je najavljeno, sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, potpredsednikom vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i sa poslanicima Skupštine Srbije i drugim visom državnim zvaničnicima.

Komesar će se takođe susresti sa predstavnicima medija i civilnog društva, kao i međunarodne zajednice u Srbiji, a obići će i mesta i institucije kako bi procenio situaciju u kojoj se nalaze prisilno raseljena lica, kao i osobe sa invaliditetom, kaže se u saopštenju.

Zaključke i rezultate posete Muižnieks će predstaviti na konferenciji za štampu u petak 20. marta.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...