Lekić: Napustio sam Demokratski front, nastavljam samostalno

13.03.2015. 19.50

8 0

Lekić: Napustio sam Demokratski front, nastavljam samostalno

Miodrag Lekić potvrdio je danas da je napustio Demokratski front (DF), opozicionu grupaciju na čijem je čelu bio više od dve godine, te da će nastaviti samostalno političko delovanje.

Lekić je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da će njegov dalji politički angzažman "doprineti širokom okupljanju opozicionih snaga protiv neodgovorne i nekontrolisane vlasti".

U tom smislu podsetio je na poverenje 154.000 birača koje mu je ukazano na predsedničkim izborima iz 2013. godine, kada je izgubio sa par procenata razlike u odnosu na protivkandidata iz vlasti Filipa Vujanovića.

Lekić je pohvalio rezultate DF-a, koji je njegovim vođstvom prerastao u najjaču opozicionu snagu u Crnoj Gori, ali ukazao da i "pored više pokušaja nije uspeo da ukloni neke nedostatke u funcionisanju" Fronta.

Ocenio je da među članicama Fronta ne postoji dovoljna kooridnacija i jednistveni javni nastup, što doživljava kao lični neuspeh.

Članice DF-a su Nova srpska demokratija (NOVA), Pokret za promene (PZP) i Demokratska narodna partija (DNP) koje su izrazile žaljenje zbog odlaska Lekića i najavile da će nastaviti zajednički politički angažman protiv aktuelnog režima.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...