LEPOTA TRIDESETIH: Uskladite negu lica sa svojim godinama

28.11.2013. 07.04

54 0

LEPOTA TRIDESETIH: Uskladite negu lica sa svojim godinama

Kako biste zadržali lepotu i mladolikost na licu i posle tridesete godine, poslušajte sledeće savete

U tridesetim žena mora više da obraća pažnju na negu lica i celog tela, s obzirom da se koža u tim godinama teže obnavlja i počinje lakše da puca. Svakoj ženi je stalo do svoje lepote i održavanja mladolikog izgleda što je duže moguće, stoga, ne bi li ste postigli pozitivne rezultate, uzmite stvar u svoje ruke i negujte se na pravi način.

Nakon čišćenja, koži treba hidratantna krema koja će je obnoviti. Najbolji izbor su one na bazi hijaluronske kiseline koje sprečavaju isušivanje kože.

Za suvu kožu najbolja je hidratantna krema bogata antioksidansima koji vežu vodu i deluju protivupalno, masnoj najviše odgovaraju gel kreme bez ulja, dok je za osetljivu najbolja krema bogata uljima, ali bez alkohola i parfema koji iritiraju kožu.

Kolagen je neophodan da bi koža ostala lepa i zategnuta, ali nakon 25. godine života njegova proizvodnja pada. Kreme najčešće sadrže sastojke koje stimulišu njegovu proizvodnju, međutim, problem je u tome što su molekuli toliko velike i da ne mogu da prodru u dublje slojeve kože i izglade bore. Zbog toga bolje koristite preparate na bazi L-askorbinske kiseline, najčistije verzije vitamina C, koja prodire u koži i pegla je.

Sunce podstiče proizvodnju melanina, koji uzrokuje neujednačen ten i mrlje na koži te ubrzava proces starenja. Sunca se treba paziti i u hladnijim mesecima zato što se sunčevi zraci reflektuju od snega i utiču na kožu. Osim šminke sa zaštitnim faktorom, nezaobilazan deo nege je i krema sa zaštitnim faktorom 30.

Koža oko očiju je tanka i izrazito osetljiva na spoljne uticaje pa lako puca. Ne smete da je opteretite teškim i masnim kremama jer će se samo obesiti. Bolji izbor su acetilheksapeptid-3 i hijaluronska kiselina koji hidriraju, zatežu kožu i sprečavaju dodatno pucanje.

Извор: telegraf.rs

У категорију паге

Loading...