Ljig: Evakuacija zbog klizišta

13.03.2015. 18.44

9 0

Ljig -- Zbog klizišta, nastalih usled velikih padavina u ljiškom selu Branèiæ, jutros je poèela evakuacija stoke i poljoprivrednih mašina.

U 17 od 26 sela opštine Ljig na snazi je vanredna situacija zbog klizišta koja su aktivirale padavine.

Prema reèima naèelnika opštinske uprave u Ljigu Stevo Vraneševiæ, broj klizišta se I dalje uveæava, ali ugroženi žitelji ovog mesta su i dalje u svojim domovima.

Dodatna teškoæa je vlažan sneg i kiša koja neprestano pada, a stoka I poljoprivredne mašine su izmeštene iz zaseoka Alempijeviæi, gde je najkritiènija situacija u porodicama Stojniæa i Alempijeviæa”, precizirao je on.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazareviæ kaže da su na terenu struène službe koje æe utvrditi nastalu štetu od klizišta.

Ministar za vanredne situacije velimir Iliæ posetio je Ljig i izjavio da je trenutno u toku izrada izveštaja kako bi se što pre rešila situacija na podruèjima sa klizištima.

"Aktivno je više od sto klizišta, ugrožen je gradski vodovod i ima još mnogo problema. Poslali smo ekipe da procene da li je sanacija moguæa, obilizamo, pravimo izveštaje kako bismo što pre rešili situaciju da se stanovništvo vrati u svoje domove i niko ne bude ugrožen", rekao je Iliæ.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...