Mirna noć u Beogradu

21.11.2013. 06.33

78 0

Mirna noć u Beogradu

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 83 intervencije od kojih 12 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 198 intervencija od kojih 43 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Pomoć su, prema njenim rečima, najčešće tražili astmatičari, osobe sa hipertenzijom i srčani bolesnici, a bilo je i pacijenata sa stomačnim tegobama i bubrežnim napadima.

Macura je savetovala oprez u saobraćaju, a vozačima, koji odlaze u goste na obeležavanje slave, da se uzdrže od uzimanja alkohola.

Ona je savetovala uzimanje toplih napitaka i doručka, provetravanje prostorija u kojima se boravi i nošenje adekvatne odeće i obuće, a hroničnim bolesnicima redovnu terapiju.

Portparol Hitne pomoći je upozorila da je zbog trenutnih vremenskih prilika moguća pojava bolova u zglobovima i mišićima, a kod meteoropata i promena raspoloženja, nesanica ili preterana pospanost.

Beograd -- Danas se navršava 18 godina otkako je Dejtonskim sporazumom, koji su 1995. parafirali Alija Izetbegović, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević, okončan rat u BiH.

Beograd -- Pomoćnik generalnog sekretara NATO za politička pitanja Trasivulos Teri Stamatopulos izjavio da ulazak Srbije u EU ne podrazumeva članstvo u NATO.

Beograd -- Tanja Miščević kaže da, iako je Srbija na drugom mestu po broju ljudi koji traže azil u Nemačkoj, nije povećan broj tražilaca azila naših građana u toj zemlji.

Beograd -- Bivši predsednik Srbije Boris Tadić zaposlio se u norveškoj telekomunikacionoj kompaniji Telenor kao savetnik za region i Evropu, piše Blic.

Beograd -- Bivši šef španske diplomatije Migel Angel Moratinos izjavio je da pristup EU u dijalogu Beograda i Prištine "očigledno nije fer i objektivan".

Sombor -- Nadležni u Somboru odlučili da grad odreše kesu i pomognu nezaposlenim budućim majkama. Pomoć će dobiti 200 nezaposlenih porodilja i 100 trudnica.

Sofija -- Boreći se s masovnim prilivom podnosilaca zahtava za azil, Bugarska se danas založila za zajedničku strategiju prema izbeglicama na nivou EU.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...