Moguće povlačenje Pašićeve iz veća?

21.11.2013. 23.41

73 0

Beograd -- Ukoliko članovi Privremenog veća budu nastavili da predstavnicu DS Tatjanu Pašić ne pozivaju na sve sastanke, postoji mogućnost da se ona povuče, saznaje Danas.

Naime, kako saznaje Danas u vrhu DS, postoji mogućnost da Predsedništvo DS donese odluku da se Pašićeva povuče iz tog tela.

Prvi radni dan Privremenog veća bio je više nego buran. Sporenja između predstavnika SNS i DS nastavljena su i na zvaničnim sastancima. Kako Danas saznaje, na jednom od njih gradskoj sekretarki za finansije Renati Radujko (DS) trebalo je desetak minuta da Nebojši Čoviću (SNS) objasni da Grad već šest godina ne daje subvencije, odnosno kako se on izražavao "donacije“, Beogradskim toplanama.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, na pitanje Danasa da li postoji mogućnost da se Tatjana Pašić povuče iz Veća zbog neslaganja s predstavnicima SNS, kaže da će se videti kako će taj zajednički organ funkcionisati, a da će o postupcima demokrata odlučivati Predsedništvo.

Na pitanje da li DS očekuje da će njihovi kadrovi koji su direktori javnih preduzeća biti smenjivani, Jerkov kaže da se iz onoga što su mediji objavljivali može zaključiti da će to biti slučaj.

"Ako se to dogodi, to znači da je Privremeni organ umnogome izašao iz svojih zakonskih okvira i mogućnosti. Naša predstavnica će odlučiti kako će se ponašati. Iz usvojenog Poslovnika o radu može se videti da sekretar Veća (Goran Vesić) preuzima deo poslova gradske uprave, kao i da Privremeni organ nije uveden u gradsku upravu već samo u politički deo“, navodi Jerkov.

Beograd -- Predsednik stranke u osnivanju Zajedno za Srbiju Dušan Patrović izjavio da se ta stanka neće baviti ni SNS-om ni DS-om, već životnim pitanjima.

Beograd -- Prema aktuelnim podacima na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se od ponedeljka može očekivati sneg. U Hrvatskoj je sneg već pao.

Beograd -- Šef pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom u Hagu Saša Obradović očekuje da će biti odbijena tužba za genocid koju je Hrvatske podnela protiv Srbije.

Beograd -- U Novom Sadu i Somboru privodi se 5 osoba zbog sumnje da su oštetili državu malverzacijama pri skladištenju merkatilne pšenice i kukuruza za robne rezerve.

Johanesburg -- Osam građevinskih radnika je poginulo kad je grom pogodio njihov šator u gradu Emalaleni severoistočno od Johanesburga, saopštila je južnoafrička policija.

Riga -- Najmanje 21 osoba je poginula, među njima i tri vatrogasca, prilikom rušenja velikog dela krova u jednom supermarketu u glavnom gradu Letonije, Rigi.

Beograd -- U Beogradu su se protekle noći dogodile četiri saobraćajne nesreće u kojima je povređeno osam osoba. Težak udes kod Krnjaševca, jedan pad sa visine.

Pjongjang -- Severna Koreja je obeležila godišnjicu granatiranja južnokorejskog pograničnog ostrva upućivanjem pretnje da će predsedničku kancelariju u Seulu zasuti vatrom.

Johanesburg -- U sudaru autobusa i automobila u Južnoafričkoj Republici poginulo je najmanje 11 ljudi, dok ih je više povredjeno, saopštila je danas lokalna policija.

Peking -- Sud u provinciji Đilin na severoistoku Kine je osudio bivšeg podpredsednika upravnog odbora državne kompanijeLua Ćjendunga na doživotnu robiju zbog mita.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...