Mrkonjić penzioner, prima 109.000 dinara mesečno

21.11.2013. 08.35

25 0

Mrkonjić penzioner, prima 109.000 dinara mesečno

21. 11. 2013. - 06:03h 96 Nataša Latković | Foto: D. Milenković

Otkako je smenjen prilikom rekonstrukcije Vlade, mesečna primanja Milutina Mrkonjića značajno su porasla. Pored penzije od 109 hiljada dinara, on prima i skupštinski paušal od oko 30 hiljada dinara (odrekao se poslaničke plate).

Ovaj visoki funkcioner socijalista potvrdio je za “Blic” da sada prima i penzioni ček.

- Dosta je bilo. Ne mogu doveka da se bavim politikom. Otišao sam u penzionere - kaže za Mrkonjić koji je još pre sedam godina ispunio sve uslove za odlazak u penziju. Da će to učiniti nagovestio je kada su se pojavile informacije da će biti smenjen sa mesta ministra.

Kada je to dogovoreno u sedištu socijalista, premijer Ivica Dačić mu je poručio da ne treba da brine i ponudio mu da pređe na savetničku funkciju u svom kabinetu. Iako do danas formalno nije bio izabran na tu poziciju, onu Nemanjinu 11 redovno dolazi, a njegove partijske kolege tvrde da obavlja savetnički posao. On, međutim, to demantuje.

- Nisam potpisao nikakvo rešenje za mesto savetnika. Neću biti ni Dačićev, ni savetnik predsednika Tomislava Nikolića. U ovoj zemlji me nedovoljno cene. Čekam savetnički posao u inostranstvu a vas ću obavestiti čim se dogodi - navodi on i dodaje da i dalje ima šta da ponudi.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...