Najbolji Google Doodle do sada?

22.11.2013. 08.25

34 0

Najbolji Google Doodle do sada?

Google je uspeo da namaši svoje dosadašnje Google Doodle igrarije, pa je ovog petka na svom novozelandskom ogranku pretraživača predstavio zanimljivu igricu inspirisanu serijom "Doctor Who".

Pre nekoliko meseci na sajtu Change.org pojavila se peticija putem koje su fanovi serije "Doctor Who" zahtevali od kompanije Google da obeleži pola veka postojanja ovog televizijskog fenomena.

Više od četiri hiljade potpisnika, kao i ostali poštovaoci Doktora koji putuje kroz vreme sada mogu biti zadovoljni.

Legendarna BBC-jeva serija baš danas, 22. novembra obeležava 50 godina postojanja, pa je i Google odlučio da se pridruži proslavi. U to ime kreirana je osmobitna igrica koja ima šest nivoa, po jedno za svako slovo logoa Google.

Na vama je da izaberete jednu od ponuđenih jedanaest inkarnacija Doktora i potom rešavate različite prepreke i zadatke, ne biste li uspešno prošli kroz sve nivoe.

Iz kompanije Google saopštili su da je u pitanju najinteraktivniji Google Doodle do sada, prenosi Mashable. Ovaj Doodle dobio je i sasvim prikladno, nezvanično ime – Whodle.

Njegov tvorac je Met Krikšenk, jedan od britanskih obožavalaca serije, koji je još prošle godine postao "stanovnik" Googleplexa. Na njegovo insistiranje u celu priču uključio se i BBC, pa je cela igra praćena originalnom muzikom i poznatim zvucima iz serije.

Ukoliko želite da proverite kako izgleda neobični Whodle i da u ulozi Doktora rešite brojne misterije i zadatke, to možete učiniti OVDE.

Redak model foto-aparata marke "lajka" (Leica), prodat je na aukciji u Hongkongu za 620.000 dolara, uprkos tome što je bio procenjen na 1,2 miliona dolara.

Kompanija Nokia krajem sedmice predstavila je novo lice besplatnog servisa za emitovanje muzike pod nazivom MixRadio, uz koji će korisnici moći da imaju "male, personalizovane radio-stanice".

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...