Nema poskupljenja struje do proleća

25.11.2013. 09.00

33 0

Beograd -- Elektroprivreda Srbije neće tokom grejne sezone tražiti poskupljenje struje, izjavio je u "Kažiprstu" B92 v.d. direktora EPS Aleksandar Obradović.

On je rekao da će "građani biti mirni do proleća, ali i od proleća, jer je EPS postao stabilan sistem".

"Građani mogu da budu mirni, EPS tokom ove grejne sezone neće tražiti poskupljenje struje", rekao je Obradović gostrujući na TV B92.

On je naglasio da EPS ulazi spremno u ovu grejnu sezonu i da će snabdevanje električnom energijom biti sigurno i stabilno.

Obradović je kazao i da će biti uradjeno sve da račun za struju bude pregledniji od početka sledeće godine, a predlog novog racuna za struju, kako je najavio, biće završen do kraja ove godine.

Uskoro opširnije...

Kina želi da pomogne zemljama Centralne i Istočne Evrope u izgradnji infrastrukture i to kreditom od deset milijardi dolara, poručio premijer Kine Li Kećijang.

Gradnja deonice gasovoda Južni tok u Srbiji, u koju će biti uloženo 1,9 milijardi evra, počela je zavarivanjem prvog spoja gasovoda u vojvođanskom selu Šajkaš.

Dinar je danas ostao na istom nivou prema evru, tako da je zvanični srednji kurs 114,0312 dinar za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je češtitke učesnicima i gostima zvanične ceremonije u Beogradu povodom početka gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju.

JP Srbijagas će dobiti od ruskog Gasproma kredit od oko 175 miliona evra za finansiranje gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju, kaže Dušan Bajatović.

Predstavnici kompanije "Mubadala" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata žele da uključe pančevačku "Utvu" u proizvodnju delova za "Erbas" i "Boing", saznaje "Blic".

Savetnik za privredu prvog potpredsednika Vlade Srbije, Siniša Mali, izjavio je da pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo nije jednostavno.

Peti Sajam lokalne samouprave i 12. Međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza 2013" biće istovremeno održani od 27. do 29. novembra na Beogradskom sajmu.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...