Nikolić:EU da pokaže da ceni Srbiju

20.11.2013. 13.19

94 0

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da EU mora jasno da pokaže da ceni i podržava napore Srbije i sve ono što je dosad uradila.

Nikolić, koji je primio Hubačkovu u oproštajnu posetu, rekao je da je Srbiji izuzetno dragoceno održavanje što boljih odnosa sa Češkom.

Govoreći o naporima Srbije da se uspostavi trajna stabilnost u regionu, predsednik Republike je posebno istakao potrebu da Evropska unija jasno i konkretno pokaže da je naša zemlja na pravom putu, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

„Srbija je mnogo učinila po pitanju uspostavljanja trajne stabilnosti u regionu, a pre svega kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom. Tako smo želeli, tako smo i uradili, jer smatramo da se sva sporna pitanja moraju rešavati a ne prolongirati, jer se ne sme dozvoliti da gradjani trpe zato što političari ne žele da razgovaraju. Sada je na redu EU, koja mora jasno da pokaže da li ceni i podržava napore Srbije i sve ono što smo do sada uradili“, rekao je Nikolić.

Ambasadorka Hubačkova je istakla da su odnosi Srbije i Češke svakim danom sve bolji i da je to od velikog značaja za njenu zemlju. Ona je rekla da Češka čvrsto stoji uz Srbiju u njenim težnjama da postane punopravni član EU i da će, kao još jedan dokaz velike važnosti srpsko-češkog prijateljstva, uskoro biti realizovana poseta predsednika Češke Republike Srbiji.

Hag -- Svedok odbrane Momčilo Krajišnik izjavio, na suđenju Karadžiću pred tribunalom, da političko vođstvo bosanskih Srba nije podržavalo bombardovanje Sarajeva.

Nju Delhi -- Snažan ciklon "Helen" uputio se ka jugoistočnoj indijskoj državi Andra Pradeš, mesec dana pošto je, zbog jake oluje , milion ljudi napustilo kuće.

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je njegova saradnja sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem odlična.

Beograd -- Za učešće na lokalnim izborima u opštini Voždovac do sada je proglašeno devet izbornih lista, a koalicija SPS-PUPS-JS ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke.

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je prikupljanje potrebnih obaveštenja od BIA o navodima Radeta Markovića o tajnim dosijeima, potvrđeno je za B92.

Mostar -- Mostar mora da ostane jedinstven grad, a niži nivoi vlasti mogu dobiti određene kompetencije, rekao je prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Tamir Vaser.

Vašington -- Američki rasista koji je napadao Afroamerikance i Jevreje tokom ubilačkog pohoda širom zemlje, pogubljen je danas u američkoj saveznoj državi Misuri.

Beograd -- Više tužilaštvo u Beogradu podiglo još jednu optužnicu protiv bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića kao i njegovog tadašnjeg pomoćnika Miluna Kokanovića.

Beograd -- Dejtonski sporazum treba menjati, a posebna šansa za to je u približavanju BiH Evropskoj uniji, izjavio član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Zagreb -- Zagrebački nedeljnik "Globus" tvrdi da su odluku o prikupljanju potpisa za referendum o ćirilici na tajnom sastanku doneli HDZ i veterani oko tzv "stožera".

Beograd -- Posle jednomesečnog "prinudnog odmora" 11 auto-škola dobilo je trajne dozvole za rad. MUP saopštio da će ubrzati posao kako bi nastavili da izdaju dozvole.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...