NIKOLIĆEV AGENT DOVODI KARIĆA Predsednik na vezi s odbeglim biznismenom

14.03.2015. 07.35

5 0

Nebojša Janićijević, čovek od poverenja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prošle nedelje je posetio Bogoljuba Karića u Moskvi.

Janićijević se čak nalazi na fotografiji koju je ove nedelje objavio list “Informer”, na kojoj je u društvu sa Bogoljubom i Dragomirom Karićem. Iako u potpisu za fotografiju nije navedeno o kome je reč, “Blic” saznaje da je u pitanju upravo Janićijević, Nikolićev blizak saradnik.

Iako Nebojša Janićijević nema zvaničan status pri kabinetu predsednika Srbije, on se svuda predstavlja kao savetnik za ekonomiju Tomislava Nikolića i čak je kao takav poznat ljudima iz vrha vlasti.

Ovim su praktično potvrđena saznanja „Blica“, koja smo juče objavili, o planu Bogoljuba Karića da se uz pomoć jakih političkih veza, uključujući upravo saradnike Tomislava Nikolića, vrati u Srbiju.

Novinari “Blica” su stupili u kontakt sa Nebojšom Janićijevićem. On nam je u utorak prvo odgovorio da „dugo vremena“ nije bio u Moskvi i da nije čovek od poverenja Tomislava Nikolića, da bi juče, kada se javio na isti broj telefona, odgovorio samo sa “greška” i prekinuo vezu. Više se nije javljao.

Sa ovim Karićevim vezama je, kako smo juče takođe objavili, upoznat premijer Aleksandar Vučić.

- Znamo da je jedan od savetnika predsednika Nikolića bio u Moskvi zajedno sa ekipom TV „Pink“ kada je napravljen intervju s Karićem - rekao je “Blicu” jedan blizak saradnik premijera Vučića.

Dragomir Karić, Bogoljubov brat, tvrdi za Blic” da Janićijevića “ne poznaje”, a na naša dodatna pitanja odgovorio je - najavom tužbe.

- Hteli mi to ili ne, moramo da dozvolimo našim advokatima da podnesu krivičnu prijavu za urušavanje ugleda. Lično mislim da je to jedini način da vi postanete donekle nezavisna novina - napisao je Dragomir Karić u SMS-u novinarki “Blica”.

Poslednjih nekoliko nedelja u delu javnosti, a posebno preko nekoliko medija, traje kampanja pripreme terena za povratak Bogoljuba Karića u zemlju.

Biznismen sa crvene poternice srpske policije pobegao je iz Srbije 2006. godine. On se, podsetimo, tereti da je oštetio “Mobtel” za više od 60 miliona evra, a privođenje je izbegao bekstvom u Rusiju.

Premijer Aleksandar Vučić je, kao što smo juče objavili, rekao svojim najbližim saradnicima da “nema ništa protiv da se Bogoljub Karić vrati u Srbiju”.

Ali, upozorio je Vučić, Karić će “prvo morati da ode u pritvor, a onda na sudu da dokaže svoju nevinost”.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...