Novi zakon o gradnji doneće još dve milijarde evra posla

20.11.2013. 13.52

42 0

Ilić je u Privrednoj komori Srbije rekao da bi Zakon o uređenju prostora i izgradnji trebalo da bude usvojen do kraja ove godine, jer će u suprotnom, kako je upozorio, biti izgubljen dobar deo građevinske sezone, s obzirom da parlament ne radi do marta.

Novi zakon predviđa izdavanje gradjevinske dozvole na jednom šalteru u periodu do 30 dana i dozvola će u startu biti besplatna, i plaćaće se sukcesivno do dobijanja upotrebne dozvole, naveo je Ilić.

Takođe, naknada za uređenje građevinskog zemljišta će se plaćati samo za ono što je lokalna samouprava stvarno uložila u infrastrukturno opremanje određene lokacije, dodao je Ilić.

Ilić je kazao da je ove godine Ministarstvo građevine izdalo građevinske dozvole za poslove vredne oko tri milijarde evra i da će novi zakon omogućiti izdavanje dozvola za još dve milijarde evra.

Prema njegovim rečima, tako će u narednom periodu biti ugovoreno poslova od oko pet milijardi evra i to ne računajući projekte železnice i koncesije za gradnju Koridora 11. "Očekujemo bolje dane", istakao je Ilić.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...