Novorođenče zarobljeno u odronu kod Raške

13.03.2015. 18.51

10 2

Beba strara pet dana zarobljena je odronu u blizini Raške, javio je "Alo".

Bebu su prevozili sanitetom iz Novog Pazara, kada se na putu dogodio odron i sanitet je ostao zarobljen. Procene su da postoje rezerve kiseonika za bebu za još oko sat vremena, navodi "Alo".

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, i ministar odbrane Bratislav Gašić su odmah reagovali i na mesto odrona je upućen vojni helikopter da preveze bebu u Beograd.

Kako navodi "Alo", upravo je u toku rizično spasavanje jer su vremenski uslovi izuzetno nepovoljni.

Ranije je javljeno da je saobraćaj na putu Kraljevo-Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca, obustavljen od 18 sati zbog odrona, da je ekipa je na terenu, a da će raščišćavanje potrajati nekoliko sati.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je Tanjugu da je odron veliki.

''Putarska mehanizacija već radi na raščišćavanju odrona koje se dogodilo u 18 sati. Na sreću, vozači nisu bili ugroženi, a radovi će potrajati dva do tri sata'', rekao je Kočović.

Vozači se iz pravca Raške i Kraljeva, koji su se uputili ka Bogutovcu, upozoravaju na prekid saobraćaja.

''Zbog nepostojanja alternativnog putnog pravca u ovom delu magistrale Kraljevo - Raška, vozači se obaveštavaju da se parkiraju pored puta i sačekaju da putari ponovo osposobe pravac'', rečeno je Tanjugu u saobraćajnoj policiji u Kraljevu.

Kako je navedeno u Automoto savezu Srbije do odrona je došlo na putu I B reda kod Bogutovca na Ibarskoj magistrali između Ušća i Kraljeva. Saobraćaj je obustavljan, a na teren je izašla nadležna ekipa.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...