Očekujem objektivan izvještaj Unutrašnje kontrole - Pobjeda Dnevni List

22.11.2013. 08.11

73 0

PLJEVLJA - Predsjednik države Filip Vujanović saopštio je juče, nakon svečane sjednice povodom Dana opštine Pljevlja, kako očekuje objektivan izvještaj Unutrašnje kontrole koja treba da se izjasni o povodu organizovanja sastanka u kampu na Zlatici 9. novembra, kojem je prisustvovao njegov savjetnik za bezbjednost Veselin Veljović.

Predsjednik Vujanović je, odgovarajući na pitanje novinara šta je utvrdila Unutrašnja kontrola povodom prisustva Veljovića u kampu na Zlatici uoči lokalnih izbora, rekao da izvještaj još nije završen.

- Koliko znam, izvještaj Unutrašnje kontrole još nije okončan. Kada bude završen, vjerujem da će javnost odmah biti upoznata i pretpostavljam da će ga dostaviti i meni – kazao je Vujanović.

- Očekujem da će izvještaj biti objektivan – rekao je predsjednik Vujanović.

Vujanović je i ranije saopštio kako je značajno da Unutrašnja kontrola bude nepristrasna, profesionalna i ažurna.

Na Cetinju, gdje je boravio povodom Dana prijestonice, rekao je kako smatra da ne treba izjavama opterećivati ljude iz Unutrašnje kontrole i na bilo koji način uticati na ishod.

Savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Veselin Veljović prošlog četvrtka dostavio je pisanu izjavu Unutrašnjoj kontroli u kojoj se navodi kako je sastanak na Zlatici održan isključivo zbog predavanja o NATO integracijama.

Navode pojedinih medija kako je dao uputstva policajcima šta treba da urade pred izbore, Veljović je prokomentarisao kao još jedan pokušaj navodno nezavisnih medija kompromitacije njega i njegove porodice.

Veljović je za Pobjedu kazao da mu nije bila namjera da radi iza leđa ministru unutrašnjih poslova.

Rekao je da vjeruje Unutrašnjoj kontroli i naglasio da je on organizator predavanja i da niko drugi za to nije odgovoran.

Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića su, međutim, saopštili da je netačna izjava Veljovića da je ministar unutrašnjih poslova prihvatio bilo kakvu njegovu inicijativu o održavanju predavanja o NATO.

Prema riječima Veljovića, radilo se o nesporazumu i nerazumijevanju, a ne o bilo kakvoj namjeri.

- Saopštio sam Unutrašnjoj kontroli da sam ja organizovao predavanje i da, po mom shvatanju konkretne situacije, ne postoji odgovornost bilo kog drugog policijskog službenika sa predavanja – istakao je savjetnik predsjednika. Veljović je dodao da vjeruje da će Unutrašnja kontrola objektivno utvrditi činjenično stanje i o nalazima i mišljenju realno informisati ministra unutrašnjih poslova.

- Vijesti su zloupotrijebile moju izjavu da sam kazao kako je ministar unutrašnjih poslova prihvatio inicijativu za održavanje predavanja i tu neistinu su uporno više dana ponavljali. Istina je da sam na sjednici Savjeta za NATO govorio o većem stepenu mobilnosti operativnih struktura u sistemu bezbjednosti i potrebi jačanja aktivnosti u pravcu javne podrške za članstvo u NATO u sektoru bezbjednosti i kod građana naše države – kazao je Veljović.

Извор: pobjeda.me

У категорију паге

Loading...