Obrazložio odbijanje pomilovanja

20.11.2013. 19.44

73 0

Beograd -- Ministar pravde Nikola Selaković izjavio da je dao negativno mišljenje o molbi bivšeg šefa DB Radeta Markovića da bude pomilovan, zbog težine krivičnog dela.

Selaković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Marković molbu za pomilovanje uputio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ali da on kao ministar pravde ima obavezu da se izjasni o tome.

Sombor -- Nadležni u Somboru odlučili da grad odreši kesu i pomogne nezaposlenim budućim majkama. Pomoć će dobiti 200 nezaposlenih porodilja i 100 trudnica.

Sofija -- Boreći se s masovnim prilivom podnosilaca zahtava za azil, Bugarska se danas založila za zajedničku strategiju prema izbeglicama na nivou EU.

Vašington -- SAD i Avganistan usaglasili su konačan tekst bilateralnog bezbednosnog sporazuma kojim će biti regulisano prisustvo američkih snaga u Avganistanu, izjavio Keri.

Ženeva -- Plenarni sastanak Irana i velikih sila o nuklearnom programu Teherana završio se posle deset minuta u sedištu UN u Ženevi, izjavili diplomatski izvori.

Strazbur -- Trogodišnja Vitoria Cerioli je najmlađa parlamentarka na svetu. Njena mama, italijanska poslanica u Parlamentu EU, dovodi je na posao od njenih mesec i po.

Vašington -- Komisija za praćanje ekonomskih odnosa SAD i Kine ocenila da kineske vlasti koriste sajber špijunažu protiv Amerike, usmerenu na vladu SAD i privatne kompanije.

Pariz -- Francuska policija uhapsila je danas muškarca koji fizički veoma liči na naoružanu osobu osumnjičenu da je nedavno izvršila nekoliko napada u Parizu.

Bukurešt -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je zlatnom medaljom rumunskog univerzitetskog profesora doktora, člana Rumunske akademije Euđena Simiona.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...