Odloženo suđenje po tužbi Tatonovih

20.11.2013. 16.19

77 0

Beograd -- U Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje u sporu po tužbi porodice francuskog navijača Brisa Tatona, koji je pretučen na smrt. Sledeće ročište 26. februara.

Pripremno ročište u tom sporu odloženo je jer krivični spisi u vezi sa tim slučajem nisu stigli sudu, rekao je Tanjugu punomoćnik Tatonovih, Slobodan Ružić.

On je precizirao da, bez tih spisa, koji se tiču postupka protiv sada već pravosnažno osuđenih za učešće u ubistvu francuskog navijača, ne može da se nastavi ovaj postupak.

Krivično odeljenje Višeg suda sa sedištem u Palati pravde treba da dostavi spise predmeta građanskom odeljenju tog suda smeštenom u Timočkoj ulici, ali nakon što se pravosnažno okonča postupak po vanrednom pravnom leku - zahtevu za ponavljanje postupka.

Viši sud je nedavno odbio zahtev za ponavljanje postupka protiv pravosnažno osuđenih u tom slučaju, ali u toku je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom koji će doneti pravosnažnu odluku.

Tatonov otac Alan, majka Suzan i sestra Veržin traže tužbom od Republike Srbije, odnosno MUP-a odštetu za pretrpljene duševne bolove od 300.000 evra, tvrdeći da srpska policija nije gotovo ništa uradila da spreči tragediju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u celosti osporava zahtev za naknadu štete porodice francuskog navijača, tvrdeći da je policija preduzela sve neophodne mere da se spreči nasilje navijačkih grupa.

Bris Taton je pretučen u centru Beograda na Obilićevom vencu 17. septembra 2009, neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan - Tuluz, koju je kao navijač francuskog tima došao da prati. Od povreda zadobijenih u tuči preminuo je 12 dana kasnije u Kliničkom centru Srbije. Zbog tog zločina su huligani, mahom navijači Partizana, osuđeni na kazne zatvora od četiri do 15 godina.

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg generalni direktora "Galenike" Nenad Ognjenović i još devet osoba za malverzacije.

Beograd -- Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić i državna ministarka za spoljne poslove Indije Prinit Kor konstatovali su da dve zemlje povezuje višedecenijsko prijateljstvo.

Beograd -- Predsednik opštine Voždovac i prvi na listi SNS za izbore u toj opštini Dragan Vukanić odbacio je kritike DS, nazivajući ih "neistinama i izmišljotinama".

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je njegova saradnja sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem odlična.

Hag -- Svedok odbrane Momčilo Krajišnik izjavio, na suđenju Karadžiću pred tribunalom, da političko vođstvo bosanskih Srba nije podržavalo bombardovanje Sarajeva.

Beograd -- Najviše transrodnih osoba u 2013. ubijeno je u Brazilu i Meksiku, naode LGBT organizacije povodom 20.novembra 15. Međunarodnog dana sećanja na transrodne osobe.

Nju Delhi -- Snažan ciklon "Helen" uputio se ka jugoistočnoj indijskoj državi Andra Pradeš, mesec dana pošto je, zbog jake oluje , milion ljudi napustilo kuće.

Beograd -- Za učešće na lokalnim izborima u opštini Voždovac do sada je proglašeno devet izbornih lista, a koalicija SPS-PUPS-JS ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke.

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je prikupljanje potrebnih obaveštenja od BIA o navodima Radeta Markovića o tajnim dosijeima, potvrđeno je za B92.

Mostar -- Mostar mora da ostane jedinstven grad, a niži nivoi vlasti mogu dobiti određene kompetencije, rekao je prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Tamir Vaser.

Vašington -- Američki rasista koji je napadao Afroamerikance i Jevreje tokom ubilačkog pohoda širom zemlje, pogubljen je danas u američkoj saveznoj državi Misuri.

Beograd -- Više tužilaštvo u Beogradu podiglo još jednu optužnicu protiv bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića kao i njegovog tadašnjeg pomoćnika Miluna Kokanovića.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...