Osposobljena jedna traka puta u Bogutovcu kod Kraljeva

14.03.2015. 06.49

8 0

KRALJEVO - Putevi Srbije saopštili su da je normalizovan saobraćaj na državnom putu Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca, i da se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

"Ekipe putara su na terenu i u toku je intervencija na uklanjanju odrona sa kolovoza. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju i koriste zimske pneumatike", navodi se u saopštenju "Putevi Srbije".

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je Tanjugu da su večeras oko 22.25 sati, vozila počela da se propuštaju jednom kolovoznom trakom.

"Putari će sa svojom mehanizacijom nastaviti na raščišćavanju odrona, dok se obe trake ne osposobe, a vozila će se propuštati naizmenično sve dok budu trajali radovi", rekao je Kočović.

Put Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca bio je prekidu od 18 sati zbog odrona, i od tada traju radovi na raščišćavanju ove deonice puta.

Šef sekcije Putevi Novi Pazar Miroslav Pajović rekao je večeras Tanjugu da se na ovom putu obrušilo celo brdo.

"Brdo sa kamenjem i zemljom je bukvalno krenulo, i zatrpalo obe trake puta. Procena je da se obrušilo oko 6.000 kubnih metara zemlje. Uzrok odronu su obilne padavine i nestabilne kosine duž cele Ibarske magistrale. Usled odrona celo brdo je zatvorilo put", rekao je Pajović.

Dragan Vlajić, jedan od ocevidaca rekao je Tanjugu da ih je putar zaustavio zbog manjeg odrona, i da se onda u tom trenutku obrušilo brdo.

Извор: tanjug.rs

У категорију паге

Loading...