Podgorica: Na Sajmu medicine više od 30 farmaceutskih kompanija

04.12.2013. 12.46

34 0

Podgorica: Na Sajmu medicine više od 30 farmaceutskih kompanija

"Sajam omogućava građanima da u direktnom razgovoru sa ljekarima dobiju preporuke koje se tiču njihovog zdravlja"

Na Sajmu medicine, koji je danas počeo u Podgorici, biće predstavljeno više od 30 farmaceutskih kompanija i veledrogerija, kao i javnih i privatnih zdravstvenih ustanova, saopštili su organizatori sajma.

Organizator trodnevne manifestacije je časopis Medical.

Predstavnica organizatora Slavica Pantović kazala je da su na sajmu prezentovani novi dermatološki i proizvodi iz oblasti pedijatrije, a biće organizovana i stručna predavanja.

Pantović je navela da je opštoj javnosti ove godine posvećena posebna pažnja, navodeći da je sajam prilika da građani dobiju sve odgovore na pitanja koja ih muče i o kojima nijesu u prilici da se informišu.

Prema njenim riječima, stručni dio ovogodišnjeg sajma razlikuje se u odnosu na prošlogodišnji.

"Biće predstavljeni projekti, odnosno ono u čemu je naše zdravstvo napredovalo u odnosu na prošlu godinu", precizirala je Pantović.

Pomoćnica ministra zdravlja Mira Dašić Jovanovski ocijenila je da je Sajam medicine idealna prilika da se afirmiše crnogorski zdravstveni sistem, predstave dostignuća u raznim oblastima kao i postignuti rezultati i budući planovi.

"Učesnici sajma će naredna tri dana, kroz naučne plenarne sesije, imati priliku da čuju preko 80 interesantnih predavanja iz raznih oblasti medicine i farmakologije, saznaju više o dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima crnogorskih zdravstvenih ustanova, kako javnih, tako i privatnih", kazala je Dašić Jovanovski.

Pored toga, kako je dodala, učesnici i posjetici sajma imaće priliku da čuju iskustva iz zdravstvenih ustanova iz regiona.

"Sajam medicine omogućava građanima da u direktnom razgovoru sa ljekarima, koji će predstavljati zdravstvene ustanove u kojima rade, dobiju savjete, preporuke i odgovore na pitanja koja se tiču njihovog zdravlja", rekla je Dašić Jovanovski.

Ona je precizirala da je cilj ovogodišnjeg sajma medicine da budu predstavljeni rezultati postignuti u prošloj godini i da se, kako je navela, pojača stepen medicinske i zdravstvene edukacije, kako stručne, tako i laičke javnosti.

Sajam medicine biće otvoren naredna tri dana od deset do 18 sati u hotelu Nikić.

Извор: vijesti.me

У категорију паге

Loading...